Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χριστοφιλοπούλου: Οι υπουργοί αδιαφορούν για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο

Χριστοφιλοπούλου: Οι υπουργοί αδιαφορούν για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο
Τι αναφέρει σε ερώτηση της προς τον Αλέξη Τσίπρα
Ερώτηση προς τον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την απουσία υπουργών από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο κατέθεσε η Εύη Χριστοφιλοπούλου, βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Όπως υποστηρίζει η ίδια, «ο κοινοβουλευτικός έλεγχος της Κυβέρνησης αποτελεί κορυφαία εκδήλωση και κοινή συνισταμένη της αντιπροσωπευτικής, της κοινοβουλευτικής και της δημοκρατικής αρχής» καθώς και «ύψιστη υποχρέωση των Υπουργών να λογοδοτούν στη Βουλή, να ανταποκρίνονται άμεσα και να απαντούν με τον προσήκοντα τρόπο στα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου που ασκούνται από τους βουλευτές».
Υπογραμμίζει ωστόσο ότι «Είναι λυπηρό ότι κατά την διάρκεια της Πρωθυπουργίας σας, εν γνώσει σας, με την ανοχή σας, αν όχι και με την παρότρυνσή σας, οι Υπουργοί της Κυβέρνησης αδιαφορούν συστηματικά για τον Κοινοβουλευτικό έλεγχο, αγνοούν επιδεικτικά τις ερωτήσεις που υποβάλλονται από την αντιπολίτευση, και επικαλούνται κατά τρόπο προκλητικά επίμονο κωλύματα για τη συζήτηση των επίκαιρων ερωτήσεων». Αναφέρει δε ως ενδεικτικό παράδειγμα ερώτησή της για τις «Κλειστές αίθουσες χειρουργείων στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας “Θριάσιο”» η οποία αναβάλλεται επί πέντε συνεχόμενες φορές ακόμα και σε ημέρες κατά τις οποίες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης βρίσκεται στην Βουλή.
«Προτίθεστε, και αν ναι με ποιον τρόπο, να διασφαλίσετε την ανταπόκριση των Υπουργών στα καθήκοντά τους εκ του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου;» ρωτά τέλος η κυρία Χριστοφιλοπούλου τον πρωθυπουργό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης