Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Τα δύσκολα είναι πίσω μας - Για πρώτη φορά ανοίγει δρόμος για τη μείωση του χρέους

Τσίπρας: Τα δύσκολα είναι πίσω μας - Για πρώτη φορά ανοίγει δρόμος για τη μείωση του χρέους
Ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας, παραχώρησε συνέντευξη στο κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV2
«Τα δύσκολα είναι πίσω μας», τόνισε ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV2, κάνοντας αναφορά στη συμφωνία Ελλάδας - Θεσμών και στο θέμα της μείωσης του χρέους.
«Ο ελληνικός λαός έδειξε αντοχή και υπομονή.
Έκλεισε η πρώτη και πιο δύσκολη αξιολόγηση.
Για πρώτη φορά ανοίγει δρόμος για τη μείωση του χρέους, προϋπόθεση για την επενδυτική εμπιστοσύνη», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ακόμη, χαρακτήρισε ως αμοιβαία επωφελή τη συμφωνία με την Cosco, σημειώνοντας ότι ανοίγει τον δρόμο για την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας - Κίνας.
Όπως είπε, η Ελλάδα είναι σε στρατηγική θέση και γίνεται πύλη εισαγωγής εμπορευμάτων αλλά και πολιτιστική πύλη.
Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η Ελλάδα αποφάσισε να γίνει μέλος της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων για τη δυνατότητα χρηματοδότησης ελληνικών επενδύσεων σε ασιατικές χώρες και ασιατικών σε Ελλάδα, καθώς και ότι υπάρχει προοπτική να συνεργαστεί η Ελλάδα και με την τράπεζα των Brics.
Κάνοντας αναφορά στο Brexit ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η επίπτωσή του θα είναι μικρότερη στην Ευρώπη απ' ότι στη Βρετανία, αλλά και ότι χρειάζεται αλλαγή πορείας.
Η Ευρώπη, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, πρέπει να επιστρέψει στις ιδρυτικές της αξίες, με δημοκρατία, αλληλεγγύη, συνοχή.
Τέλος, για το προσφυγικό σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι περήφανη που απέναντι στο προσφυγικό ρεύμα ανέδειξε το ανθρωπιστικό πρόσωπο της Ευρώπης, την ώρα που άλλοι γύριζαν την πλάτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης