Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fundstrat Global Advisors: Ο S&P 500 βρίσκεται σε θέση για μία άνοδο της τάξης του 11%

Fundstrat Global Advisors: Ο S&P 500 βρίσκεται σε θέση για μία άνοδο της τάξης του 11%
Είναι μόνο θέμα χρόνου μέχρι να χτυπήσουμε νέα υψηλά - Η εντυπωσιακή ανασύνταξη της αγοράς, μετά τις απώλειες λόγω Brexit, αποτελεί την απόδειξη ότι οι μετοχές είναι έτοιμες να «ανοίξουν πανιά»
Έπειτα από ένα «κακοτράχαλο» πρώτο εξάμηνο στις αγορές, οι μετοχές βρίσκονται σε θέση να ολοκληρώσουν το 2016 δυνατά, σύμφωνα με τον γνωστό «ταύρο» των χρηματιστηρίων και συνιδρυτή της εταιρείας ερευνών για μετοχές Fundstrat Global Advisors, Tom Lee.
«Πιστεύω ότι είναι μόνο θέμα χρόνου προτού βρεθούμε σε νέα υψηλά ιστορικά επίπεδα», είπε την Πέμπτη 30 Ιουνίου στο CNBC.
Με τον S&P 500 να κλείνει την Πέμπτη περίπου στις 2.099 μονάδες, τα ιστορικά υψηλά επίπεδα απέχουν μόλις 2%.
Αλλά ο συχνά αισιόδοξος Lee δεν θα είναι ευχαριστημένος με αυτά τα επίπεδα.
Ο ίδιος πιστεύει ότι ο δείκτης θα σκαρφαλώσει μέχρι τις 2.325 μονάδες, μία άνοδος που ανέρχεται σε 11% περίπου σε σχέση με σημερινά επίπεδα.
Για τον στρατηγικό αναλυτή, η εντυπωσιακή ανασύνταξη της αγοράς, έπειτα από τις απώλειες στον απόηχο του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος για το Brexit, αποτελεί την τέλεια απόδειξη ότι οι μετοχές είναι έτοιμες να «ανοίξουν πανιά».
«Υπάρχει η αντίληψη ότι οι επενδυτές έχουν τοποθετήσει τα πάντα στις αγορές, αλλά πιστεύω ότι αυτό αποτελεί ένα παράδειγμα για το πως υπάρχουν τόσα πολλά χρήματα που παραμένουν ανενεργά στο περιθώριο», ειδικά καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων συνεχίζουν να πέφτουν, τόνισε ο Lee.
Αφού υπογράμμισε μερικούς πιθανούς παράγοντες που μπορούν να συντελέσουν στην άνοδο, όπως το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στη Βρετανία, η πιθανότητα ενδυνάμωσης των αμερικανικών εξαγωγών και η ανάκαμψη του κλάδου ενέργειας, λόγω της ανάκαμψης του πετρελαίου, ο Lee κατέληξε ότι υπάρχει σημαντική πιθανότητα να εισέλθουν ή να επανεισέλθουν στην αγορά σημαντικά κεφάλαια.
«Οι επενδυτές μειώνουν την έκθεσή τους σε μετοχές σε μία περίοδο που ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ μπορεί να ανακάμψει», σημείωσε.
«Αυτό είναι το σενάριο του 1990.
Αυτή είναι η στιγμή που περιμένεις ότι οι αποτιμήσεις των μετοχών θα αρχίσουν να επιταχύνουν.
Και αν ο πληθωρισμός ανεβάσει ταχύτητα, θα έχουμε επιτάχυνση των κερδών.
Οπότε πιστεύω ότι υπάρχει μία θεμελιώδης ιστορία για τις ΗΠΑ που δεν θα πληγεί από την υπόθεση του Brexit».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης