Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με εκτόξευση πυραύλου «ευχήθηκε» στο κυβερνόν κόμμα της Κίνας η Ταϊβάν

Με εκτόξευση πυραύλου «ευχήθηκε» στο κυβερνόν κόμμα της Κίνας η Ταϊβάν
Ο αρχηγός του Ναυτικού Επιτελείου της χώρας δήλωσε ότι ο πύραυλος πυροδοτήθηκε «κατά λάθος», στη διάρκεια επιθεώρησης
Σε μία «κατά λάθος» εκτόξευση ενός υπερηχητικού πυραύλου προχώρησε το Ναυτικό της Ταϊβάν, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα (1/7) οι αρχές της χώρας, βυθίζοντας μία αλιευτική βάρκα η οποία βρισκόταν κοντά στα υδάτινα σύνορα με την Κίνα.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν οι αρχές, ο πύραυλος δεν εξερράγη, ωστόσο η δύναμη με την οποία εκτοξεύτηκε είχε ως αποτέλεσμα να διαπεράσει τη βάρκα, βυθίζοντάς την, και αφαιρώντας τη ζωή ενός ημεδαπού ψαρά.
Όπως ανέφερε ο αρχηγός του Ναυτικού Επιτελείου, Mei Chia-shu, δήλωσε ότι ο πύραυλος ήταν μέσου βεληνεκούς, και ότι πυροδοτήθηκε κατά τη διάρκεια επιθεώρησης, ενόψει της διενέργειας στρατιωτικών ασκήσεων.
Ωστόσο, αυτό που εγείρει ερωτηματικά σχετικά με τις πιθανότητες το εν λόγω περιστατικό να αποτελεί ατύχημα είναι το γεγονός ότι την ίδια ώρα η Κίνα γιόρταζε τα 95α γενέθλια του κυβερνώντος κόμματος, με τον πρόεδρο της χώρας, Xi Jinping, να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, αναφορικά με της βλέψεις της Ταϊβάν να ανεξαρτητοποιηθεί από την Κίνα.
Με δηλώσεις που παραχώρησε στους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ταϊβάν, Chen Chung-chi, απέφυγε να σχολιάσει την ύπαρξη κινήτρων πίσω από το περιστατικό, ενώ πρόσθεσε ότι δεν παρατηρήθηκε κάποια ασυνήθιστη στρατιωτική κίνηση από πλευράς Πεκίνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης