Αναλύσεις – Εκθέσεις

Manhattan Venture Partners: Οι αμερικανικές μετοχές παραμένουν η πιο ελκυστική επιλογή στις παγκόσμιες αγορές

Manhattan Venture Partners: Οι αμερικανικές μετοχές παραμένουν η πιο ελκυστική επιλογή στις παγκόσμιες αγορές
Οι αρνητικές αποδόσεις στην αγορά ομολόγων ή το να επιστρέψει κανείς στις αναπτυσσόμενες αγορές δεν φαίνεται καλή ιδέα
Οι αμερικανικές μετοχές έχουν εδώ και καιρό αναφέρονται ως η πιο ελκυστική από πολλές φτωχές επιλογές παγκοσμίως, αλλά η κατάσταση γίνεται τώρα ακόμα πιο δύσκολη, σύμφωνα με έναν οικονομολόγο και στρατηγικό αναλυτή της αγοράς.
Οι αγορές σε όλο τον κόσμο έχουν αντιμετωπίσει κάποιες δύσκολες περιόδους.
Ειδικότερα, οι ευρωπαϊκές μετοχές, οι οποίες βρίσκονταν ήδη αντιμέτωπες με την αργή ανάπτυξη, βυθίστηκαν έπειτα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία που εξέπληξε τους περισσότερους επενδυτές, με τους ψηφοφόρους να αναδεικνύουν σε νικητή το Brexit.
Στις ΗΠΑ, ο S&P 500 και ο Dow Jones έπεσε σημαντικά μετά τη νίκη Brexit, αλλά κάλυψαν περίπου το ήμισυ των ζημιών τους την Τρίτη και την Τετάρτη.
Συνθήκες όπως είναι οι ανοδικές πιέσεις στους μισθούς και τη ρύθμιση της αγοράς, ένα περιβάλλον λιγότερο υψηλής ανάπτυξης για τον αναπτυσσόμενο κόσμο και η πολιτική αβεβαιότητα θα μπορούσαν να καταστήσουν πιο δύσκολο να δώσουν ένα κέρδος στην αγορά των ΗΠΑ, δήλωσε ο Max Wolff, επικεφαλής οικονομολόγος του Manhattan Venture Partners, στο CNBC την Τετάρτη 29 Ιουνίου.
«Με αυτό υπόψιν, τα αρνητικά επιτόκια στην αγορά ομολόγων με όλες τις αντιξοότητες εκεί ή το να επιστρέψει κανείς στις αναπτυσσόμενες αγορές δεν φαίνεται καλή ιδέα,» είπε ο Wolff.
«Δεν λατρεύουμε την προοπτική, αλλά δεν βλέπουμε έναν πιο χαμηλό πάτο στις αμερικανικές μετοχές το επόμενο διάστημα».
Η Erin Gibbs, επικεφαλής επενδύσεων σε μετοχές στην S&P Global, συμφωνεί ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι ένα από τα ασφαλέστερα μέρη για να κρατήσουν τα χρήματά τους οι επενδυτές.
«Ο S&P 500 διαπραγματεύεται περίπου 2% χαμηλότερα από την κορυφή που κατέγραψε τον Ιούνιο του 2015 και όταν κοιτάς τις αποτιμήσεις ο S&P 500 κινείται σε αυτό το πραγματικά σφιχτό εύρος για τους τελευταίους 18 μήνες», δήλωσε η Gibbs.
Αυτό λέει στην ίδια ότι αν βελτιωθεί η διάθεση για την ανάληψη κινδύνου, οι αποτιμήσεις θα μπορούσαν πράγματι να οδηγήσουν τις μετοχές υψηλότερα.
Παρόλ' αυτά, η Gibbs ακούγεται πολύ κοντά σε αυτά που λέει και ο Wolff.
«Βραχυπρόθεσμα υπάρχει ένας μικρός χώρος για ανάπτυξη, μακροπρόθεσμα αποτελούν ακόμα ένα από τα ασφαλέστερα μέρη για τα χρήματά σας», πρόσθεσε, γεγονός που σημαίνει ότι είναι επιφυλακτικά αισιόδοξη για τη σχετική ισχύ των αμερικανικών μετοχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης