Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Το Brexit επηρεάζει την εμπιστοσύνη στην Ελλάδα - Στο -1,2% η ύφεση το 2016, στο -3,1% το 2017

Citigroup: Το Brexit επηρεάζει την εμπιστοσύνη στην Ελλάδα - Στο -1,2% η ύφεση το 2016, στο -3,1% το 2017
Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους παραμένει αμφίβολη, σύμφωνα με τη Citigroup, γεγονός που πιθανόν να επαναφέρει τον κίνδυνο του Grexit την επόμενη τριετία
Η αβεβαιότητα γύρω από την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) θα επιδράσει αρνητικά στην πορεία της ελληνικής οικονομίας και θα ανακόψει την βελτίωση που εξυφαινόταν μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας.
Την εκτίμηση αυτή διατυπώνει η αμερικανική, επενδυτική τράπεζα Citigroup, η οποία προχωρά σε υποβάθμιση των προβλέψεών της για το ελληνικό ΑΕΠ την επόμενη διετία.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Citirgoup, με βάση τις εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο (Brexit), την καθοδική αναθεώρηση του ΑΕΠ το α’ τρίμηνο του 2016 (σε -0,5%) και τα σημάδια των αδύναμων τουριστικών εισροών, προχωρά σε υποβάθμιση των προβλέψεων της για το ΑΕΠ το 2016 σε ύφεση -1,2%, από -0,7% προηγουμένως.
Η Citigroup εκτιμά, επίσης, ότι η ύφεση της ελληνικής οικονομίας το 2017 θα διαμορφωθεί σε -3,1%.
Παράλληλα, καθιστά σαφές ότι δεν αναμένεται επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το β’ εξάμηνο του 2016, καθώς τα νέα μέτρα λιτότητας πιθανώς θα αντισταθμίσουν τα οφέλη από τη βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας, που αναμένεται να προκύψουν από την αποπληρωμή των οφειλών της ελληνικής κυβέρνησης.
Οι διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση και για την αναδιάρθρωση του χρέους έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν το φθινόπωρο, με τη Citigroup να μην αναμένει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών για κανένα από τα δύο ζητήματα νωρίτερα από το 2017.
Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους παραμένει αμφίβολη, σύμφωνα με τη Citigroup, γεγονός που πιθανόν να επαναφέρει τον κίνδυνο του Grexit την επόμενη τριετία.



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης