Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης: Έως τις 20 Ιουλίου θα έχει ψηφιστεί ο εκλογικός νόμος – Θα βρεθούν οι 200

Βούτσης: Έως τις 20 Ιουλίου θα έχει ψηφιστεί ο εκλογικός νόμος – Θα βρεθούν οι 200
Δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών υποστήριξε ο πρόεδρος της Βουλής
Την θέση ότι έως τις 20 Ιουλίου θα έχει ψηφιστεί ο εκλογικός νόμος, ο οποίος θα κατατεθεί εντός των επόμενων ημερών στη Βουλή διατύπωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, ο οποίος παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα βρεθούν οι 200 βουλευτές που απαιτούνται ώστε ο νόμος να τεθεί σε ισχύ από τις αμέσως επόμενες εκλογές.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Βούτσης είπε ότι η κυβερνητική πρόταση θα προβλέπει απλή αναλογική με κατάργηση του μπόνους, ότι θα παραμείνει το όριο εισαγωγής στη Βουλή στο 3% και θα νομοθετηθεί η ψήφος στα 17.
Όπως είπε, η πρόταση για τον εκλογικό νόμο που θα περάσει θα είναι στο πακέτο των προτάσεων για να αποκτήσει συνταγματική και μόνιμη ισχύ.
«Σίγουρα υπάρχει (διάθεση συναινέσεων), αρκεί να ανοίξει η συζήτηση που θα κρατήσει μερικούς μήνες. Είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε ώστε η επόμενη βουλή να είναι αναθεωρητική» τόνισε ο κ.Βούτσης, επισημαίνοντας πως δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών.
Ερωτηθείς για τις ψήφους της Χρυσής Αυγής ο κ.Βούτσης ήταν ξεκάθαρος.
«Στη Βουλή δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι.
Δεν έχουμε μιλήσει με τη Χ.Α.
Από εκεί και πέρα η βουλή λειτουργεί με 300.
Ποτέ δεν αφαιρέθηκε καμία ψήφος από καμία μεριά.   
Αυτό που σας λέω δεν αποτελεί πρόσκληση προς την Χρυσή Αυγή.
Αλλά επειδή ο εκλογικός νόμος είναι ένα κορυφαίο ζήτημα και κάθε κόμμα έχει τη δική του άποψη, περιμένουμε να δούμε τι θα πει και η Χρυσή Αυγή» υποστήριξε ο κ.Βούτσης.
Για το χρέος και τη συμφωνία Τσίπρα, ο κ. Βούτσης τόνισε ότι «ήδη το θέμα του χρέους έχει μπει στο τραπέζι και έχουν ληφθεί οι πρώτες αποφάσεις. Δηλαδή π.χ. το 15% σαν κατώφλι σε σχέση με το ετήσιο ΑΕΠ που από εκεί και κάτω θα είναι η εξυπηρέτηση του χρέους είναι μία μεγάλη ανακούφιση».
Πρόσθεσε ότι το 2015 έγινε σύγκρουση και αντιπαράθεση δυνάμεων και στο τέλος «επετεύχθη» μία συμφωνία, η οποία, όπως είπε «βεβαίως δεν είναι το πρόγραμμα μας και δεν θα το λειτουργήσουμε σαν το πρόγραμμα μας - πλην όμως βάζει πολλά πράγματα που είναι ενδιαφέροντα και τα οποία μπορούν να δώσουν ώθηση στην ελληνική οικονομία και με μικρότερα πλεονάσματα και με δυνατότητες και με συμμετοχή στην ποσοτική επέκταση του Ντράγκι».
Για το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%, είπε ότι «και ο κ. Ρεγκλινγκ -και όχι μόνο- το επανέφερε.
Δεν μπορούν να πουν κάτι διαφορετικό πριν συνομολογηθεί κάτι διαφορετικό, το 2% ή και λιγότερο.
Αυτό το σήμα έχει έρθει  από το Δ.Ν.Τ..
Δεν θα ανεχθούμε σκληρά μέτρα.
Η οικονομία θα πάει πολύ καλύτερα.
Αυτά που έχουμε δώσει, βάλτε το δώσει πάλι σε εισαγωγικά, είναι πράγματι βαριά.
Δηλαδή δεν νοείται να πάμε πιο πίσω σε κεντρικά ζητήματα που έχουν υπάρξει υποχωρήσεις, υπαναχωρήσεις και συμβιβασμοί».
Για την υπερφορολόγηση, τόνισε πως ήταν επιλογή της κυβέρνησης να μη κάνει οριζόντιες περικοπές σε μισθούς συντάξεις και σε επιδόματα.
«Ο κόσμος δεν ζορίζεται από επιπλέον φορολόγηση, αλλά από αυτή που υπήρχε και δεν μπορούσαμε να την κλείσουμε.
Δεν την αυξήσαμε την εισφορά αλληλεγγύης.
Φέρτε την εισφορά αλληλεγγύης να δούμε σε ποιες κλίμακες μειώθηκε ή έμεινε ίδια και πάνω από ποια κλίμακα υπήρχε αύξηση.
Καλό θα ήταν να μην υπάρχει αλλά από κάπου θα έπρεπε να βρεθεί αυτό το 5,4 το οποίο ήταν το ελάχιστο για τη διετία», πρόσθεσε ο κ.Βούτσης.
Επιπλέον, υποστήριξε ότι δεν τίθεται θέμα ομαδικών απολύσεων και παραδέχθηκε ότι κάποια από μέτρα είναι άδικα, ωστόσο εξέφρασε την ελπίδα ότι η κυβέρνηση θα αλλάξει ορισμένα από αυτά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης