Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μείωση στα επιτόκια από την Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας «βλέπει» η Barclays, λόγω Brexit

Μείωση στα επιτόκια από την Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας «βλέπει» η Barclays, λόγω Brexit
Οι αναλυτές αναμένουν μείωση κατά -0,25%, με το βασικό επιτόκιο να διαμορφώνεται για τον Αύγουστο στο 1,5%
Το γεγονός ότι η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας ενδέχεται να χρειαστεί να μειώσει τα επιτόκιά της τον Αύγουστο, εξέφρασαν σήμερα (27/6) οι οικονομολόγοι της Barclays, καταδεικνύοντας με αυτόν τον τόπο μία ακόμη συνέπεια που θα μπορούσε να επιφέρει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μεγάλη Βρετανία.
Συγκεκριμένα, οι αναλυτές εκτιμούσαν πριν από λίγο καιρό ότι η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας θα διατηρούσε αμετάβλητα τα επιτόκιά της για το υπόλοιπο του 2016, ωστόσο αναγκάστηκαν να αναθεωρήσουν τις εκτιμήσεις τους, στον απόηχο της νίκης του Brexit στο δημοψήφισμα της περασμένης εβδομάδας.
Η Barclays αναμένει μείωση κατά -0,25%, με το βασικό επιτόκιο να διαμορφώνεται για τον Αύγουστο στο 1,5%, ενώ παράλληλα εκτιμάει ότι η τράπεζα θα διατηρήσει τα εν λόγω ποσοστά «για το άμεσο μέλλον».
Παράλληλα, οι αναλυτές αναθεώρησα επί τα χείρω τις προβλέψεις τους για το ΑΕΠ της χώρας, αναμένοντας πλέον ρυθμό ανάπτυξης 3,1% για το δεύτερο εξάμηνο του έτους (μειωμένο κατά -0,1% σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη), ενώ για το 2017, οι εκτιμήσεις για το ρυθμό ανάπτυξης βρίσκονται στο 3,4%, όντας μειωμένες κατά -0,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης