Τελευταία Νέα
Διεθνή

Medvedev: Η Ρωσία δεν είναι ικανοποιημένη από το Brexit, καθώς επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία

Medvedev: Η Ρωσία δεν είναι ικανοποιημένη από το Brexit, καθώς επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία
«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αναλύσουμε τις συνέπειες και να λάβουμε εσωτερικές αποφάσεις για το καλό της οικονομίας της Ρωσίας», υπογράμμισε ο ρώσος πρωθυπουργός 
Η Ρωσία δεν είναι ικανοποιημένη με την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.), καθώς επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία, υποστήριξε ο πρωθυπουργός της χώρας, Dmitry Medvedev, στον απόηχο του ιστορικού δημοψηφίσματος.
«Διενεργήθηκε δημοψήφισμα για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ», είπε ο ρώσος πρωθυπουργός, προσθέτοντας: «Ασφαλώς, θα ήθελα να σημειώσω πως πρόκειται για μια εσωτερική υπόθεση για τους Βρετανούς. Ωστόσο, είναι πασίδηλο ότι τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος είναι σημαντικά όχι μόνο για τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου και την Ε.Ε., αλλά για την παγκόσμια οικονομία συνολικά».
Όπως επισήμανε, είναι σημαντικό να γίνει μια ανάλυση των συνεπειών του Brexit τώρα και η ρωσική κυβέρνηση να αποφασίσει μέτρα για την εθνική οικονομία επί τη βάση αυτής της ανάλυσης.
«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αναλύσουμε τις συνέπειες και να λάβουμε εσωτερικές αποφάσεις για το καλό της οικονομίας της Ρωσίας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, δεσμευόμενος ότι αυτό ακριβώς θα πράξει η ρωσική κυβέρνηση.
Σημείωσε, ακόμα, πως και το πετρέλαιο, η στερλίνα και το ευρώ «βρίσκονται υπό πίεση».
«Η μεταβλητότητα των εμπορευμάτων και των μετοχών είναι πολύ εντονότερη [από ό,τι προηγουμένως] και δεν είμαστε χαρούμενοι με αυτό», υπογράμμισε, ενώ κατέληξε επισημαίνοντας ότι το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος αυξάνει το ρίσκο τόσο για τη ρωσική όσο και για τις υπόλοιπες, παγκόσμιες οικονομίες».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης