Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Credit Suisse και China Merchants κατέθεσαν προσφορά για το ελληνικό ναυτιλιακό χαρτοφυλάκιο της RBS

Reuters: Credit Suisse και China Merchants κατέθεσαν προσφορά για το ελληνικό ναυτιλιακό χαρτοφυλάκιο της RBS
Η RBS ελέγχεται κατά 73% από το βρετανικό Δημόσιο και βρίσκεται εν μέσω αναδιάρθρωσης που στοχεύει να επαναφέρει την τράπεζα σε κερδοφορία μετά από 8 συναπτά ζημιογόνα έτη
Προσφορές για την εξαγορά ολόκληρου του ελληνικού ναυτιλιακού της χαρτοφυλακίου αξίας περίπου 2,7 δισ. ευρώ δέχθηκε η Royal Bank of Scotland (RBS), μεταξύ άλλων από την ελβετική τράπεζα Credit Suisse και την China Merchants.
Αυτό αναφέρει σε αποκλειστικό του ρεπορτάζ το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, επισημαίνοντας ότι η RBS επιδιώκει να μειώσει την έκθεσή της σε τραπεζικές δραστηριότητες που εκφεύγουν του «πυρήνα» των δανειοδοτικών της εργασιών, έχοντας αποφασίσει ήδη από τον Ιούλιο του 2015 να τερματίσει τις εν Ελλάδι δραστηριότητές της και να θέσει υπό πώληση το ναυτιλιακό της χαρτοφυλάκιο.
Υπενθυμίζεται, ότι μέχρι η βρετανική τράπεζα να υποχρεωθεί σε διάσωση από τη βρετανική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της χρηματο-πιστωτικής κρίσης, είχε αναδειχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους πιστωτές της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας, με τις ναυτιλιακές δραστηριότητές της στην Ελλάδα να διαδραματίζουν έναν καθοριστικό ρόλο.
Όπως επισημαίνει το Reuters, η πώληση του ελληνικού ναυτιλιακού χαρτοφυλακίου της RBS συνοδεύεται από μια (ελληνική) τραπεζική άδεια και περίπου 40 άτομα εξειδικευμένο προσωπικό.
Σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης Ελλάδος, η RBS στην Ελλάδα έχει αδειοδοτηθεί ως υποκατάστημα πιστωτικού ιδρύματος με έδρα σε κράτος-μέλος της Ε.Ε. και λειτουργεί με «κοινοτικό διαβατήριο».
Σήμερα, η RBS ελέγχεται κατά 73% από το βρετανικό Δημόσιο και βρίσκεται εν μέσω αναδιάρθρωσης που στοχεύει να επαναφέρει την τράπεζα σε κερδοφορία μετά από οκτώ συναπτά ζημιογόνα έτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης