Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Στον αέρα» η συγχώνευση μεταξύ LSE και Deutsche Boerse, λόγω (και) ενός ενδεχομένου Brexit

«Στον αέρα» η συγχώνευση μεταξύ LSE και Deutsche Boerse, λόγω (και) ενός ενδεχομένου Brexit
Οι μέτοχοι της Deutsche θεωρούν πως ένα ενδεχόμενο Brexit ουσιαστικά θα σήμανε και την ακύρωση της επικείμενης συμφωνίας
«Στον αέρα» φαίνεται πως βρίσκεται εκ νέου η συγχώνευση μεταξύ London Stock Exchange (LSE) και Deutsche Boerse, αυτή τη φορά λόγω της έντονης ανησυχίας για μία έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Συγκεκριμένα, οι μέτοχοι της Deutsche θεωρούν πως ένα ενδεχόμενο Brexit ουσιαστικά θα σήμανε και την ακύρωση της επικείμενης συμφωνίας, μεταξύ των ομίλων.
Επίσης, αν τελικά συμβεί το Brexit, η στερλίνα θα κατρακυλήσει (όπως προβλέπει η πλειοψηφία των αναλυτών) και ταυτόχρονα θα υποχωρήσει και η μετοχής της LSE, με αποτέλεσμα να μειωθεί δραστικά η κεφαλαιοποίηση του ομίλου.
Ωστόσο, τα εμπόδια για το mega deal των 30 δισ. δολ. έχουν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα…
Στις 7/6 το Συμβούλιο της Deutsche έκρινε πως η συγχώνευση δεν βασίζεται πάνω σε ένα δίκαιο πλαίσιο, καθώς όλες οι σημαντικές αποφάσεις θα λαμβάνονται στο Λονδίνο.
Επιπλέον, θυμίζουμε και τις αντιδράσεις αρκετών αξιωματούχων για το deal, για λόγους αθέμιτου ανταγωνισμού.
Ενδεικτικά, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Michel Sapin, μέσω του εκπρόσώπου του, δήλωσε ότι «υπάρχουν αμφιβολίες για τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει η συμφωνία αυτή για τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας στη Γαλλία, αλλά και την Ευρώπη».
«Η συγχώνευση των δύο αυτών εταιριών θα οδηγήσει σε έναν μεγάλο όμιλο που θα μπορούσε να έχει την πλειονότητα των εργαλείων που επιτρέπουν στις αγορές μας να λειτουργούν αποτελεσματικά.
Αυτό θέτει ένα πρόβλημα ανταγωνισμού, και θέλουμε να αποφύγουμε μια κατάσταση όπου δημιουργείται δεσπόζουσα θέση», συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης