Τελευταία Νέα
Διεθνή

Iglesias (Podemos): Η Ισπανία δεν θα γίνει προτεκτοράτο όπως η Ελλάδα - Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις

Iglesias (Podemos): Η Ισπανία δεν θα γίνει προτεκτοράτο όπως η Ελλάδα - Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις
Ο Iglesias απάντησε πως δεν μετάνιωσε για τη στήριξή του στον Τσίπρα,  καθώς ο έλληνας πρωθυπουργός έκανε ότι μπορούσε
Προτεκτοράτο χαρακτήρισε την Ελλάδα ο ηγέτης του Podemos, Pablo Iglesias, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα El Mundo, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ισπανία δεν πρόκειται να ακολουθήσει αυτή την πορεία.
Όπως τόνισε ο Iglesias, η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις.
Ερωτώμενος σχετικά με τη διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, ο Podemos υποστήριξε ότι ο έλληνας πρωθυπουργός αναγκάστηκε να μην τηρήσει πολλές από τις βασικές δεσμεύσεις του ως προς τις συντάξεις και τις ιδιωτικοποιήσεις.
Ο επικεφαλής του Podemos, ρωτήθηκε επίσης εάν μετάνιωσε για τη στήριξή του στον Α. Τσίπρα.
Ο Iglesias απάντησε πως δεν μετάνιωσε, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ότι μπορούσε.
«Ελπίζω η κατάσταση να αλλάξει και ο ΣΥΡΙΖΑ να μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Μιλάμε όμως για ένα προτεκτοράτο και είναι τρομερό το γεγονός ότι στο πλαίσιο της ΕΕ υπάρχει χώρα χωρίς κυριαρχία στα χέρια αυτών που την κυβερνούν.
Δεν είναι αυτή η περίπτωση της Ισπανίας και ούτε πρόκειται να γίνει», σημείωσε χαρακτηριστικά, εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης στις 26 Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης