Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg (γ.γ. NATO): Να παραμείνουν οι κυρώσεις της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας μέχρι να αλλάξει συμπεριφορά

Stoltenberg (γ.γ. NATO): Να παραμείνουν οι κυρώσεις της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας μέχρι να αλλάξει συμπεριφορά
Μόλις χθες Κυριακή 19/6, ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Frank-Walter Steinmeier, είχε ζητήσει από την Ε.Ε. να άρει σταδιακά τις κυρώσεις της κατά της Ρωσίας
Να παραμείνουν οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας για την ουκρανική κρίση, ζήτησε την Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016 ο γενικός γραμματέας της Βορειο-Ατλαντικής Συμμαχίας (NATO), Jens Stoltenberg, μια μόλις ημέρα μετά τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, Frank-Walter Steinmeier, ότι οι κυρώσεις πρέπει σταδιακά να αρθούν υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
«Η εκτίμησή μου, είναι ότι δεν θα πρέπει να αρθούν οι [ευρωπαϊκές] κυρώσεις κατά της Ρωσίας, προτού αυτή αλλάξει συμπεριφορά. Πιστεύω ότι υπάρχει ευρεία συμφωνία επί τούτου στην Ε.Ε.», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Stoltenberg, σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
Από την πλευρά του, ο Γερμανός ΥΠΕΞ είχε ζητήσει χθες το αντίθετο ακριβώς, ζητώντας από την Ε.Ε. να άρει σταδιακά τις κυρώσεις της κατά της Ρωσίας, σε περίπτωση που υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στην ειρηνευτική διαδικασία στην Ουκρανία, αλλά και αν η Ρωσία εφαρμόσει στην πράξη τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο της ειρηνευτικής συμφωνίας του Μινσκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης