Τελευταία Νέα
Διεθνή

Krugman: Το Brexit θα έκανε την Βρετανία φτωχότερη - Δεν θα υπάρξει οικονομική κρίση, η Βρετανία δεν είναι Ελλάδα

tags :
Krugman: Το Brexit θα έκανε την Βρετανία φτωχότερη - Δεν θα υπάρξει οικονομική κρίση, η Βρετανία δεν είναι Ελλάδα
Η Βρετανία έχει τι δικό της νόμισμα και δανείζεται σε αυτό οπότε δεν κινδυνεύει από μια πηγή κεφαλαίων που θα δημιουργούσε νομισματικό χάος
Υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση τάσσεται ο νομπελίστας οικονομολόγος Paul Krugman σε άρθρο του στους New York Times.
Με τον τίτλο «Φόβος, Αποστροφή και Brexit», ο Krugman υποστηρίζει ότι το δημοψήφισμα στη Βρετανία κυμαίνεται στη σφαίρα του «κακού και του χειρότερου».
και δηλώνει ξεκάθαρα ότι ανήκει σε αυτούς που στηρίζουν την παραμονή της χώρας στην ΕΕ.
«Το Brexit θα έκανε την Βρετανία πιο φτωχή.
Δεν θα δημιουργούσε απαραίτητα σε ένα πόλεμο εμπορίου, όμως σίγουρα θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στο βρετανικό εμπόριο και την υπόλοιπη Ευρώπη, μειώνοντας την παραγωγικότητα και τα εισοδήματα κάνοντας τη Βρετανία πιo φτωχή κατά 2%».
Ακόμα, ο ίδιος εκτίμησε ότι ένα Brexit θα ενίσχυε ακόμα περισσότερο τις εθνικιστικές και ακροδεξιές δυνάμεις που εξαπλώνονται σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο.
Ωστόσο, εξηγεί ότι είναι υπερβολικά τα σενάρια περί πρόκλησης οικονομικής κρίσης.
Όπως τονίζει, «η Βρετανία δεν είναι Ελλάδα».
«Η Βρετανία δεν είναι Ελλάδα:
Έχει τι δικό της νόμισμα και δανείζεται σε αυτό το νόμισμα, επομένως δεν κινδυνεύει από μια πηγή κεφαλαίων που θα δημιουργούσε νομισματικό χάος», εξηγεί.
Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι το καλοκαίρι, όταν γινόταν λόγος περί Grexit, ο Krugman τόνιζε ότι δεν θα έπρεπε να υποτιμάται ένα τέτοιο σενάριο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι στοιχηματίζει στην έξοδο της χώρας μας από την ΕΕ.
«Εάν η Ελλάδα βγει και μετά αρχίσει να ανακάμπτει, κάτι που μάλλον θα συνέβαινε, θα ήταν, κατά κάποιον τρόπο, ενθάρρυνση σε άλλα πολιτικά κινήματα να προκαλέσουν το ευρώ», είχε πει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης