Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίσκεψη Κουρουμπλή και Ξανθού στο Ρέθυμνο – Στο επίκεντρο τα προβλήματα του νομού

Επίσκεψη Κουρουμπλή και Ξανθού στο Ρέθυμνο – Στο επίκεντρο τα προβλήματα του νομού
Στο Ρέθυμνο βρέθηκαν ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Κουρουμπλής και ο υπουργός Υγείας, Α. Ξανθός
«Πιστεύουμε ως κυβέρνηση, πως όλες οι προσπάθειες που θα γίνουν από τα συναρμόδια υπουργεία θα φέρουν θετικά αποτελέσματα για την ανάπτυξη στο νησί», ανέφερε από το Ρέθυμνο ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Κουρουμπλής.
Ο κ. Κουρουμπλής βρέθηκε σήμερα στο Ρέθυμνο, συναντήθηκε με τους δημάρχους του νομού και την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, Μαίρη Λιονή, και παρουσία και του υπουργού Υγείας, Α. Ξανθού, ενημερώθηκε για τα ζητήματα απασχολούν τους δήμους και το νομό.
Ανέφερε σε όλους τους παρευρισκόμενους ότι ζητούμενο της κυβέρνησης είναι η εδραίωση καλής συνεργασίας και σχέσεων εμπιστοσύνης με την αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες της περιφέρειας.
Όπως σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής, «αυτή την ώρα έχουμε έτοιμο ένα πολυνομοσχέδιο χωρίς καμία λογική βερμπαλισμού, το οποίο στοχεύει σε ουσιαστικές αλλαγές αντιμετωπίζοντας μικρά αλλά ζωτικής σημασίας προβλήματα με στόχο να δοθούν λύσεις σε πολλά και καθημερινά προβλήματα και να δημιουργηθεί ένα καλύτερο περιβάλλον στην αυτοδιοίκηση.
Παράλληλα επαναθεσμοποιούμε την αποκέντρωση απελευθερώνοντας και αποκεντρώνοντας πόρους ώστε να υπάρξει ισοπολιτεία και ισόρροπη ανάπτυξη στη χώρα.
Προχωρούμε στην αυτονόμηση της δημόσιας διοίκησης και κωδικοποιούμε τη νομοθεσία ώστε να περιοριστεί σημαντικά η πολυνομία και οι διαδικασίες που ταλαιπωρούν πολλές φορές τον πολίτη».
Πρόσθεσε δε, πως «οι μεταρρυθμίσεις που επιχειρούνται στο Σύνταγμα και τον εκλογικό νόμο θα αποκαταστήσουν τους δημοκρατικούς θεσμούς».
Ακόμη, υπογράμμισε ότι όλα θα αντιμετωπισθούν με τον καλύτερο τρόπο, σε συνάρτηση με όλα όσα είπε ο πρωθυπουργός σχετικά με την ανάπτυξη της χώρας, ενώ ανέφερε «πιστεύουμε ως κυβέρνηση, πως όλες οι προσπάθειες που θα γίνουν από τα συναρμόδια υπουργεία θα φέρουν θετικά αποτελέσματα για την ανάπτυξη στο νησί».
Για τα hot spot στην Κρήτη ο ίδιος υπογράμμισε πως δεδομένο είναι ότι πολλοί άνθρωποι πρόσφυγες και μετανάστες δεν επιθυμούν να έρθουν στην Κρήτη διότι στοχεύουν να φτάσουν στην Κεντρική Ευρώπη.
«Ωστόσο η απόφαση του συνεδρίου της ΚΕΔΕ που έγινε σεβαστή από όλα τα κόμματα μιλάει για δίκαιη κατανομή των βαρών σχετικά με τη φιλοξενία και διαχείριση της μεταναστευτικής πραγματικότητας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα», είπε.
Περαιτέρω, ο υπουργός έκανε λόγο για την ανάγκη μίας νέας αναδιάταξης του δημοσίου, ώστε να ενισχυθούν ουσιαστικά στρατηγικοί τομείς που πρέπει να στελεχωθούν και είναι υποστελεχωμένοι.
Ο υπουργός Υγείας, Α. Ξανθός μίλησε για το κλείσιμο του κύκλου που για πολλά χρόνια είχε δημιουργήσει αστάθεια και έλλειψη κανονικότητας στη λειτουργία της οικονομίας, της δημόσιας διοίκησης και του κράτους.
Όπως είπε, «ανοίγει ένας καινούργιος κύκλος επανεκκίνησης της οικονομίας με μεγαλύτερη προβλεψιμότητα σε ότι αφορά το δημοσιονομικό και χρηματοοικονομικό περιβάλλον, με αισιόδοξη προοπτική για βιώσιμη διέξοδο από τον κύκλο της ύφεσης και της λιτότητας».
Υπογράμμισε δε, ότι «μπορεί σε αυτή τη χώρα να εδραιωθεί η ισονομία, η δημοκρατία και η σωστή λειτουργία του κράτους… αυτό όμως που χρειάζεται βασικά είναι η αισθητή ανακούφιση της καθημερινότητας του πολίτη και προς αυτή την κατεύθυνση λειτουργούμε καθημερινά».
Μεταξύ άλλων ο κ. Ξανθός για τον τομέα της υγείας ανέφερε ότι «προσπαθούμε να πετύχουμε μία πιο σταθεροποιημένη λειτουργία του ΕΣΥ και αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει στους πολίτες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης