Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Στο 47% η πιθανότητα του Brexit - Πώς θα επηρεαστούν τα συναλλάγματα

Morgan Stanley: Στο 47% η πιθανότητα του Brexit - Πώς θα επηρεαστούν τα συναλλάγματα
Το γιεν είναι το αγαπημένο νόμισμα της Morgan Stanley για αγορά
Στο 47% τοποθετεί τις πιθανότητες εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, Morgan Stanley, προβαίνοντας σε μια σειρά από προβλέψεις για την αντίδραση των συναλλαγμάτων, σε περίπτωση που το σενάριο Brexit πραγματοποιηθεί.
Όπως αναφέρει, οι αγορές συναλλάγματος φαίνεται ότι ήδη αποτιμούν το ενδεχόμενο, με τη Morgan Stanley να παρουσιάζει την πορεία της στερλίνας, αλλά και του ευρώ έναντι του ελβετικού φράγκου, κατά την περίοδο 9 Ιουνίου - 14 Ιουνίου, όταν οι δημοσκοπήσεις έδιναν σταθερό προβάδισμα στο Brexit, ως ενδεικτικές του τι μπορεί να ακολουθήσει ένα Brexit.
Παράλληλα, σημειώνει πως, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις της, τα πιο ευαίσθητα στον κίνδυνο νομίσματα (risk-sensitive) έχουν την τάση του sell-off έναντι του αμερικανικού δολαρίου, στον μεγαλύτερο βαθμό.

z62.PNG

z62.PNG

Αναλυτικά οι εκτιμήσεις της Morgan Stanley για τον αντίκτυπο ενός Brexit στα συναλλάγματα

Στερλίνα: Είναι το πιο εκτεθειμένο νόμισμα εντός της G10 και των αναπτυγμένων οικονομιών. Αποδυναμώνεται λόγω της αβεβαιότητας γύρω από την οικονομική ανάπτυξη και την πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου. Οποιαδήποτε σχόλια από τον David Cameron και τον Boris Johnson θα βρεθούν στο επίκεντρο των αγορών, ώστε να προσδιοριστεί η βραχυπρόθεσμη πορεία της στερλίνας.

Ευρώ: Αρχικά θα αποδυναμωθεί, καθώς οι αγορές θα «διαβουλεύονται» για τη δύναμη συνολικά του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και για το κατά πόσο το Brexit θα επιφέρει ντόμινο αποχωρήσεων από την Ε.Ε.. Μετά την αρχική υποτίμηση, το ευρώ έναντι του δολαρίου ίσως σταθεροποιηθεί κοντά στο 1,05, καθώς το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών και η χαμηλή διάθεση ανάληψης κινδύνου, θα μεταφραστεί σε αδυναμία των κεφαλαίων της Ευρωζώνης να βρουν επενδυτικές ευκαιρίες στο εξωτερικό, γεγονός που θα βάλει τροχοπέδη στην πτώση του ευρώ.

Γιεν: Το αγαπημένο νόμισμα της Morgan Stanley για αγορά, καθώς θα λάβει ώθηση από το περιβάλλον της μειωμένης παγκόσμιας ανάληψης κινδύνου, τον επαναπατρισμό των ιαπωνικών κεφαλαίων από την Ευρωζώνη και μια αντιστάθμιση στα παγκόσμια χαρτοφυλάκια μετοχικού κεφαλαίου.

Φράγκο: Αρχικά θα ανατιμηθεί, καθώς το Brexit πρόκειται για ένα γεγονός που εγκυμονεί κυρίως ευρωπαϊκούς κινδύνους. Η Morgan Stanley αναμένει ότι η SNB θα παρέμβει στη συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ έναντι της στερλίνας, ώστε να αποτρέψει μια ταχύτατη, απότομη πτώση, ωστόσο δε θα αποδυναμώσει τεχνητά το φράγκο. Εντός ημέρας από το Brexit το ευρώ έναντι του φράγκου θα κινηθεί κάτω από το 1,05, εκτιμά, πάντως, η Morgan Stanley.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης