Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Commerzbank: Δεν αποκλείει συντονισμένη παρέμβαση κεντρικών τραπεζών στην αγορά συναλλάγματος λόγω δημοψηφίσματος

Commerzbank: Δεν αποκλείει συντονισμένη παρέμβαση κεντρικών τραπεζών στην αγορά συναλλάγματος λόγω δημοψηφίσματος
Η διεθνής αγορά συναλλάγματος τις τελευταίες ημέρες ζει υπό την απόλυτη κυριαρχία του βρετανικού δημοψηφίσματος της ερχόμενης Πέμπτης 23 Ιουνίου 2016
Η διεθνής αγορά συναλλάγματος τις τελευταίες ημέρες ζει υπό την κυριαρχία του βρετανικού δημοψηφίσματος της ερχόμενης Πέμπτης 23 Ιουνίου 2016 περί παραμονής ή μη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε., καθορίζοντας απόλυτα τις ισορροπίες μεταξύ των νομισμάτων.
Αυτό επισημαίνει σε έκθεσή της η γερμανική τράπεζα Commerzbank, σύμφωνα με την οποία ενδεχόμενο Brexit θα αύξανε σημαντικά τη συναλλαγματική μεταβλητότητα, ενώ θα προκαλούσε ασυνήθιστα μεγάλη ζήτηση για το ιαπωνικό γιέν, ως παραδοσιακού νομίσματος που θεωρείται πως παρέχει «ασφαλές καταφύγιο».
Τις τελευταίες ημέρες και άλλα νομίσματα που εμπιστεύονται οι επενδυτές σε περιόδους κρίσης - όπως το ελβετικό φράγκο και το δολάριο ΗΠΑ - έχουν ενισχυθεί, με τη βρετανική στερλίνα να παραμένει υπό μεγάλη πίεση στη διεθνή αγορά συναλλάγματος και να καταγράφει ιδιαίτερα μεγάλες διακυμάνσεις.
Για την Commerzbank, η πορεία των ισχυρών νομισμάτων τις τελευταίες ημέρες αποτελεί μια μικρή πρόγευση του τί θα επακολουθήσει τη διεξαγωγή του βρετανικού δημοψηφίσματος.
Ιδιαίτερα στην περίπτωση που επικρατήσει το Brexit, εκτός από τη στερλίνα, αναμένεται να πληγεί ιδιαίτερα το ευρώ έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τη γερμανική τράπεζα, στην περίπτωση του Brexit, η συνεπαγόμενη ενίσχυση του δολαρίου θα καθυστερούσε την αύξηση των επιτοκίων της Federal Reserve.
Η Commerzbank δεν θεωρεί απίθανη τη συντονισμένη παρέμβαση των μεγαλύτερων κεντρικών τραπεζών του πλανήτη στην αγορά συναλλάγματος μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, σε περίπτωση κατά την οποία προκληθούν στρεβλώσεις τέτοιες που να θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα των χρηματο-οικονομικών αγορών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης