Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φορτσάκης (ΝΔ): Πρωτοφανής η πολιτική δειλία του υπουργείου Παιδείας – Ο Φίλης να εγκαταλείψει τις ιδεοληψίες του

Φορτσάκης (ΝΔ): Πρωτοφανής η πολιτική δειλία του υπουργείου Παιδείας – Ο Φίλης να εγκαταλείψει τις ιδεοληψίες του
«Είναι ολοφάνερο ότι η ηγεσία του υπουργείου επιθυμεί σφόδρα την κατάργησή της προσευχής και των παρελάσεων»
Με αφορμή την απόφαση του Νίκου Φίλη να μεταθέσει στους συλλόγους διδασκόντων το επίμαχο θέμα για κατάργηση των παρελάσεων και της προσευχής στα σχολεία, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Φορτσάκης, κατηγόρησε το υπουργείο Παιδείας για «πρωτοφανή πολιτική δειλία».
«Η πολιτική δειλία του υπουργείου Παιδείας εκδηλώνεται με πρωτοφανή τρόπο στο ευαίσθητο ζήτημα της προσευχής στο σχολείο και των παρελάσεων των μαθητών μας.
Είναι ολοφάνερο ότι η ηγεσία του υπουργείου επιθυμεί σφόδρα την κατάργησή τους, όπως άλλωστε προτείνεται στα καθ’ υπαγόρευσή του συνταχθέντα πορίσματα της Επιτροπής Σοφών του κ. Λιάκου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, ενώ συμπλήρωσε:
«Μην τολμώντας όμως να το πράξει, για να μην υποστεί το δυσβάστακτο πολιτικό κόστος, θυμάται ξαφνικά την αυτονομία των σχολείων, μεταθέτοντας την ευθύνη στους συλλόγους διδασκόντων και στα σχολικά συμβούλια».
Για το πρόσωπο του Νίκου Φίλη, υποστήριξε:
«Ο υπουργός Παιδείας οφείλει να εγκαταλείψει τις ιδεοληψίες του, και όχι να μεταθέτει την εφαρμογή τους στους εκπαιδευτικούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης