Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Wilbur Ross: Yποστηρίζω τον Donald Trump για την προεδρία των ΗΠΑ γιατί είναι λιγότερο πολιτικά ορθός

Wilbur Ross: Yποστηρίζω τον Donald Trump για την προεδρία των ΗΠΑ γιατί είναι λιγότερο πολιτικά ορθός
Η προσέγγιση του Trump όσον αφορά την πολιτική είναι αναζωογονητική, σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο και εκ των βασικών μετόχων της Eurobank
Τους λόγους για τους οποίους υποστηρίζει τον Donald Trump για πρόεδρο των ΗΠΑ ανακοίνωσε ο δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής και εκ των βασικών μετόχων της Eurobank, Wilbur Ross.
«Εν μέρει υποστηρίζω τον Trump γιατί πιστεύω ότι χρειαζόμαστε έναν πιο ριζοσπαστικό, έναν νέο τρόπο προσέγγισης της διακυβέρνησης, τουλάχιστον στις ΗΠΑ» σημείωσε ο Ross στο CNBC σήμερα Τετάρτη 15 Ιουνίου.
«Πιστεύω ότι ο λόγος που το φαινόμενο Trump έχει γίνει τόσο σημαντικό είναι επειδή η μεσαία και η κατώτερη μεσαία τάξη στην Αμερική δεν έχει πραγματικά επωφεληθεί από τα τελευταία 10-15 χρόνια οικονομικής δραστηριότητας και έχουν κουραστεί και θέλουν κάτι διαφορετικό».
Είπε επίσης ότι αυτό το κομμάτι του πληθυσμού «έχει σιχαθεί την πολιτική ορθότητα», κάτι για το οποίο κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον Trump, έχοντας πολώσει τους ψηφοφόρους με τα διχαστικά του σχόλια σχετικά με τις γυναίκες και τις μειονότητες.
Ο Ross είπε ακόμη ότι η προσέγγιση του Trump όσον αφορά την πολιτική είναι αναζωογονητική.
«Η κατεύθυνσή του θα είναι μία λιγότερο πολιτικά ορθή», είπε.
«Δεν υπάρχει κάτι σε αυτά που λέει που να είναι διαφορετικό από την πολιτική πλατφόρμα των Ρεπουμπλικάνων».
«Μπορείς να ψηφίσεις μόνο μεταξύ αυτών που αναγράφονται στα ψηφοδέλτια και οι επιλογές σου είναι μεταξύ της Hillary Clinton και του Donald Trump και αυτή μου φαίνεται μία εύκολη επιλογή», σημείωσε.
Πάντως, ο Ross παραδέχτηκε ότι η δέσμευση του Trump ότι θα «διαγράψει» το χρέος των 19 τρισ. δολ. μέσα σε διάστημα 2 εκλογικών θητειών ανήκει μάλλον στη σφαίρα της φαντασίας, λέγοντας ότι κάποια από τα μαθηματικά του υποψήφιου προέδρου, όσον αφορά αυτή τη συγκεκριμένη οικονομική φιλοδοξία «πιθανότατα δεν λειτουργούν».
«Εάν προσθέσετε όλες τις υποσχέσεις που έχουν δώσει οι πολιτικοί, τα μαθηματικά δεν βγαίνουν.
Ούτε της Hillary, ούτε του Donald.
Πιστεύω ότι πρέπει να ακούει κανείς τις "φωνές" τους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ως συμβολικές, περισσότερο ως μεταφορές».
Ο Ross, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της WL Ross & Co είπε επίσης ότι «πιστεύω στο δικομματικό σύστημα.
Και αν κανείς πιστεύει σε αυτό, τότε πρέπει να ψηφίσει και τον υποψήφιο του κόμματος που υποστηρίζει».
«Επίσης, πιστεύω ότι θα δούμε έναν διαφορετικό Donald Trump από τη στιγμή που θα λάβει και επίσημα το χρίσμα», κατέληξε ο Ross.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης