Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κικίλιας (ΝΔ): Εν κρυπτώ και ερήμην των τοπικών κοινωνιών, οι 40 νέες δομές φιλοξενίας που σχεδιάζει η κυβέρνηση

Κικίλιας (ΝΔ): Εν κρυπτώ και ερήμην των τοπικών κοινωνιών, οι 40 νέες δομές φιλοξενίας που σχεδιάζει η κυβέρνηση
«Ήδη, η κατάσταση στους περισσότερους καταυλισμούς είναι εκρηκτική»
Η απόφαση για τη δημιουργία 40 νέων δομών στις οποίες θα φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες, λήφθηκε «εν κρυπτώ και ερήμην των τοπικών κοινωνιών», αναφέρει ο βουλευτής και συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.
«Επίσημα - αλλά κρυφά προς το παρόν - σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τη δημιουργία τουλάχιστον 40 νέων δομών φιλοξενίας, που θα προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες 41 δομές, έρχονται τις τελευταίες ημέρες στο φως της δημοσιότητας.
Οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις και οι σχεδιασμοί, εν κρυπτώ και ερήμην των τοπικών κοινωνιών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δημιουργούν έντονη ανησυχία και προβληματισμό για την ασφάλεια των πολιτών», υποστήριξε, στις σχετικές του δηλώσεις, ενώ συμπλήρωσε:
«Ήδη, η κατάσταση στους περισσότερους καταυλισμούς είναι εκρηκτική, και οι συνθήκες διαβίωσης άθλιες και ντροπιαστικές για χώρα - μέλος της Ε.Ε.
Υποβόσκει καθημερινά ο κίνδυνος επεισοδίων μεταξύ των ατόμων που φιλοξενούνται, καθώς και η εκδήλωση διαφόρων μορφών εγκληματικής δράσης (εμπορία ναρκωτικών, σεξουαλική εκμετάλλευση, πορνεία, οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα).
Η κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στις ιδεοληπτικές αυταπάτες της απέτυχε παταγωδώς να διαχειριστεί το πρόβλημα και τρέχει τώρα αγωνιωδώς να θέσει σε εφαρμογή σχέδια για επέκταση των καταυλισμών σε όλη τη χώρα, δημιουργώντας “παράλληλες πόλεις” μέσα στις πόλεις μας και μετατρέποντας την Ελλάδα σε απέραντο καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών.
Έχουν χάσει πλέον κάθε έλεγχο και στο προσφυγικό - μεταναστευτικό.
Κρατούν εγκλωβισμένους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που αγωνιούν για το μέλλον τους.
Αλλά και εκατομμύρια συμπολίτες μας οι οποίοι δεν απολαμβάνουν την ασφάλεια που το κράτος έχει την υποχρέωση να τους παρέχει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης