Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street, μετά τα θετικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street, μετά τα θετικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο πετρέλαιο - Απώλειες 2,14% για το ADR της ΕΤΕ
Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκονται σήμερα, Τρίτη 14 Ιουνίου, οι κύριοι αμερικανικοί δείκτες, στον απόηχο των καλυτέρων του αναμενόμενου στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Μάιο του 2016.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν αύξηση +0,5% σε μηνιαία βάση, έναντι +0,3% που προέβλεπαν οι αναλυτές, ωθούμενες από τη συνεχόμενη μείωση της ανεργίας αλλά και το (μικρό) άλμα των μισθών.
Εξαιρώντας τις αγορές ενέργειας και αυτοκινήτων, το αντίστοιχο ποσοστό διαμορφώνεται στο +0,3%.
Το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στη διήμερη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της Federal Reserve, που ξεκινά σήμερα, αν και οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αμετάβλητη νομισματική πολιτική, λόγω αφενός των απογοητευτικών στοιχείων για την απασχόληση και αφετέρου του κινδύνου που εγκυμονεί το δημοψήφισμα του Ηνωμένου Βασιλείου, για έξοδο της χώρας από την Ε.Ε..
Την ίδια ώρα, περί τις 16:44, πτωτικές τάσεις επικρατούν στο πετρέλαιο, με το αργό να υποχωρεί κατά 0,68%, στα 48,55 δολάρια ανά βαρέλι, και το Brent να κινείται πτωτικά κατά 0,85%, στα 49,92 δολάρια ανά βαρέλι.
Στα της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,10%, στις 17.713,89 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,17%, στις 4.856,69 μονάδες και ο S&P 500 διατηρείται αμετάβλητος στις 2.079,35 μονάδες.
Τέλος, απώλειες 2,14% καταγράφει το ADR της Εθνικής Τραπέζης, με την τιμή του να διαμορφώνεται σε 0,251 δολάρια.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης