Τελευταία Νέα
Διεθνή

Morgan Stanley: Πιθανή μία νέα μεγάλη μείωση στις τιμές πετρελαίου έως το τέλος του 2016, λόγω υπερπροσφοράς

Morgan Stanley: Πιθανή μία νέα μεγάλη μείωση στις τιμές πετρελαίου έως το τέλος του 2016, λόγω υπερπροσφοράς
Η τράπεζα επισημαίνει πως η επαναφορά των τιμών στα υγιή επίπεδα των 50 δολ. τους τελευταίους μήνες, είναι αποτέλεσμα μίας σειράς από τυχαία γεγονότα
Η αγορά πετρελαίου ίσως βρεθεί και πάλι αντιμέτωπη με τιμές κοντά στα 30 δολ. το βαρέλι έως το τέλος του τρέχοντος έτους, προειδοποιεί η Morgan Stanley, επικαλούμενη μία νέα αύξηση στην παγκόσμια παραγωγή, η οποία θα οδηγήσει σε υπερπροσφορά.
Η τράπεζα επισημαίνει πως η επαναφορά των τιμών στα υγιή επίπεδα των 50 δολ. τους τελευταίους μήνες, είναι αποτέλεσμα μίας σειράς από τυχαία γεγονότα, όπως η φωτιά στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Καναδά και οι λιγότερες επενδύσεις σε νέα πεδία εξόρυξης από τις εταιρείες.
Τα παραπάνω επηρέασαν αρνητικά την παγκόσμια παράγωγη, συρρικνώνοντας τα υπέρογκα αποθέματα που υπήρχαν.
Ωστόσο, η πλήρης επαναφορά της παραγωγής από τον Καναδά αλλά και η συνεχιζόμενη στρατηγική συσσώρευσης αποθεμάτων του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Εξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ), αναπόφευκτα θα επιφέρουν νέα αύξηση της υπερπροσφοράς άρα και νέες χαμηλές τιμές στην ενεργειακή αγορά, καταλήγει η Morgan.
Παρόλα αυτά, η τράπεζα δεν αποκλείει τίποτα μέχρι τέλος του 2016, καθώς υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν σε εκ νέου μείωση της παραγωγής, όπως οι συνεχιζόμενες καταλήψεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Νιγηρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης