Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαμαράς: Τη στιγμή που ο σύγχρονος Ελληνισμός θα αφυπνιστεί θα κατορθώσει θαυμαστά επιτεύγματα

Σαμαράς: Τη στιγμή που ο σύγχρονος Ελληνισμός θα αφυπνιστεί θα κατορθώσει θαυμαστά επιτεύγματα
Τι αναφέρει σε άρθρο του ο πρώην πρωθυπουργός, Α. Σαμαράς
«Τη στιγμή που ο σύγχρονος Ελληνισμός θα αφυπνιστεί και θα βρει τον εαυτό του, θα κατορθώσει θαυμαστά επιτεύγματα, όπως το μπορεί και όπως του αξίζει», αναφέρει σε άρθρο του ο πρώην πρωθυπουργός, Α. Σαμαράς.
Ειδικότερα, σε άρθρο του στην ομογενειακή εφημερίδα Εθνικός Κύρηκας, με τίτλο «Η Ορθοδοξία και οι Οικουμενικές Αξίες του Ελληνισμού», ο κ. Σαμαράς «ο Ελληνισμός ως πολιτιστική ταυτότητα αρχών, αξιών και προταγμάτων, είναι πλέον η «πνευματική κιβωτός» ολόκληρης της Ανθρωπότητας.
Πράγμα που οι περισσότεροι σύγχρονοι Έλληνες, ούτε το έχουμε συνειδητοποιήσει, ούτε το έχουμε αξιοποιήσει.
Καμιά φορά ούτε που το υποψιαζόμαστε καν…
Αυτή είναι η μεγάλη μας δύναμη για το Μέλλον».
Ακόμη, σημειώνει πως « η Ορθοδοξία παρέλαβε το δημοκρατικό πνεύμα από τον Ελληνισμό και οργανώθηκε με το Συνοδικό σύστημα» και προσθέτει ότι «είναι, λοιπόν, ιδιαίτερη η χαρά μας για τη διοργάνωση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία θα αρχίσει τις εργασίες της στην Κρήτη τη συμβολική ημέρα της Πεντηκοστής».
Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς συγχαίρει τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και τους συνεργάτες του καθώς και την τοπική Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης για την υλοποίηση αυτής της Πανορθόδοξης συναντήσεως.
Μεταξύ άλλων  αναφέρει ότι «Αξίες και Ιδανικά όπως η Ελευθερία, η Δικαιοσύνη, η Γενναιότητα, η Υπευθυνότητα και η Εντιμότητα, υπήρξαν σε όλους τους λαούς και σε όλους τους πολιτισμούς…
Εκείνο που καθιστά τον Ελληνικό Πολιτισμό ιδιαίτερο και μοναδικό, είναι ότι αυτές τις αξίες και τα ιδανικά, όχι μόνο τις ανέδειξε, αλλά και τις ιεράρχησε και τις συνέθεσε σε «συστήματα» για την οργάνωση των ανθρωπίνων κοινωνιών και την υπόσταση των ανθρωπίνων σχέσεων».
Τονίζει δε, πως «η έννοια της Δημοκρατίας, στο πολιτικό επίπεδο, η έννοια της Αρετής, των «ενάρετων προσώπων» στο κοινωνικό επίπεδο και η έννοια της Αξιοπρέπειας και της ισορροπίας στο δια-προσωπικό επίπεδο, συνέθεσαν μια ολόκληρη κοσμοθεωρία, που τελικά άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν οι άνθρωποι τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους», προσθέτοντας ότι η κοσμο-αντίληψη, που γεννήθηκε στην Ελλάδα της αρχαιότητας, μπολιάστηκε στη συνέχεια με τη διδασκαλία του Χριστιανισμού".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης