Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Δεν είναι στις προθέσεις μας η μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου στις ενεργειακές επιχειρήσεις

Σκουρλέτης: Δεν είναι στις προθέσεις μας η μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου στις ενεργειακές επιχειρήσεις
"Ο χώρος της ενέργειας μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις", ανέφερε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Σκουρλέτης
«Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου στις ενεργειακές επιχειρήσεις», πολύ περισσότερο στη ΔΕΗ, όπως ανέφερε ο  Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του  στο Έθνος της Κυριακής.
Ο ίδιος μιλώντας για τις αλλαγές που προωθούνται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, σημείωσε πως δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για ένα νέο ανταγωνιστικό πλαίσιο. «Η μεγάλη πρόκληση για τη ΔΕΗ είναι να προηγηθεί των όποιων αλλαγών και να μην ακολουθεί ασθμαίνοντας», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, προσθέτοντας πως υπάρχουν οι υποκειμενικοί παράγοντες ώστε η ΔΕΗ να παραμένει η δημόσια δυναμική επιχείρηση ηλεκτρισμού ως ο leader της αγοράς.
Όπως είπε, πάνω από δέκα νέα projects είναι στα σκαριά και αφορούν νέες πρωτοβουλίες της εταιρείας αλλά και επέκταση των δραστηριοτήτων της.
Σε ερώτηση για τις πρόσφατες εκπτώσεις της ΔΕΗ που αφορούν τις χρεώσεις για την ενέργεια, αφού ανέφερε ότι οι λογαριασμοί που πληρώνουμε διαμορφώνονται όχι μόνο από το ανταγωνιστικό τους σκέλος, αλλά και από τις υπόλοιπες χρεώσεις που αφορούν τα δίκτυα, τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, το ΕΤΜΕΑΡ κ.λπ., υπογράμμισε πως «μελετάμε αναλυτικά όλα τα παραπάνω πεδία έτσι ώστε να διερευνήσουμε τη δυνατότητα μείωσης του συνολικού κόστους.
Στόχος μας πάντα παραμένει η διασφάλιση φθηνών και αξιόπιστων υπηρεσιών για όλους».
Ακόμη, ανέφερε πως «καθώς θα ολοκληρώνεται το άνοιγμα της αγοράς και θα κινούμαστε προς την διαμόρφωση της αγοράς στόχου (target model) θα διαμορφώνονται και οι δυνατότητες για περαιτέρω μειώσεις».
Υπενθύμισε την απόφαση της ΔΕΗ για τη δυνατότητα διακανονισμού των χρεών προς αυτήν σε 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή, σημειώνοντας πως είναι ένα μέτρο που έχει ήδη θετικά αποτελέσματα και αναμένεται να συμβάλει αποφασιστικά στη μείωση των ληξιπροθέσμων της ΔΕΗ.
Για τον ΑΔΜΗΕ ανέφερε ότι τα χαρακτηριστικά των υποψήφιων επενδυτών για την αγορά ενός ποσοστού του είναι γνωστά από τον νόμο που πρόσφατα ψηφίστηκε και ήδη υπήρξαν κρούσεις από τρεις πλευρές.
Μεταξύ άλλων, ο υπουργός τόνισε ότι «ο χώρος της ενέργειας μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις ανεξαρτήτως του νέου αναπτυξιακού νόμου, μια και παρουσιάζει μεγάλες ευκαιρίες», αλλά και πως «το σύστημα πριμοδότησης των τιμών στις ΑΠΕ είναι επαρκές για την προσέλκυση νέων επενδύσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης