Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Όσα δεν έχουν έρθει στην Ελλάδα ακόμα ετοιμάζεται να μας τα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ από το φθινόπωρο

Κουτσούμπας: Όσα δεν έχουν έρθει στην Ελλάδα ακόμα ετοιμάζεται να μας τα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ από το φθινόπωρο
«Το NATO ήρθε για να μείνει  στο Αιγαίο με πρόσχημα το Προσφυγικό», ανέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας
«Όσα δεν έχουν έρθει στη Ελλάδα ακόμα ετοιμάζονται να μας τα φέρουν οι αριστεροί της συμφοράς, ο ΣΥΡΙΖΑ από το Φθινόπωρο», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας  στην εκδήλωση της Κεντρικής Επιτροπής στον Αη Στράτη.
Όπως είπε, «έτσι εξηγείται ότι ο Ολάντ, αλλά και οι υπόλοιποι στην EE, ο Σόιμπλε, το μεγάλο κεφάλαιο, στηρίζουν και δίνουν τα εύσημά τους στην κυβέρνηση, αφού υλοποιεί και ψηφίζει όλα τα μέτρα που εισηγούνται και από κοινού στα Γιούρογκρουπ αποφασίζουν.
Ο Τσίπρας έχει γίνει ο εκλεκτός της καρδιάς τους.
Πανηγυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για λογαριασμό της πλουτοκρατίας και υπόσχεται επιστροφή στην «ανάπτυξη» και «ελάφρυνση του χρέους».
Απάτη, θράσος, εμπαιγμός.
Η «ανάπτυξη» έχει το πρόσημο των κερδών των καπιταλιστών.
Οι ιδιοκτήτες των μέσων παραγωγής, κλέβουν των πλούτο που παράγουν οι πολλοί η εργατική τάξη, ο λαός.
Αυτή είναι η δικαιοσύνη στον καπιταλισμό, αυτή είναι η δίκαιη διανομή του πλούτου στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και η παρέα του».
Απόδειξη, σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, «ο νέος «αναπτυξιακός νόμος» που προβλέπει ανάμεσα στα άλλα, νέες φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο, δωρεάν κρατικές χρηματοδοτήσεις προς αυτό, επιδοτήσεις του «μισθολογικού κόστους» του, επιδότηση του «επιχειρηματικού κινδύνου» και άλλα πολλά άκρως προκλητικά».
Υπογράμμισε δε, πως «είναι ιστορικά αποδεδειγμένο πλέον ότι το καπιταλιστικό σύστημα και το κράτος του, ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται στην κυβέρνηση , γεννά μόνο φτώχεια, ανεργία, οικονομικές κρίσεις και πολέμους εμποδίζει την κοινωνική πρόοδο», αλλά και ότι «ο μόνος δρόμος για να βάλει ο λαός τέλος στη φτώχεια, στην ανεργία και να εξασφαλίσει τη δική του ευημερία, την ειρήνη και τα κυριαρχικά δικαιώματα, είναι αυτός της Λαϊκής Συμμαχίας για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και της αποδέσμευσης της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς με εργατική - λαϊκή εξουσία».
Όπως είπε, είναι «λύση εφαρμόσιμη, εδώ και τώρα, αρκεί ο λαός να συνειδητοποιήσει τη δύναμη του, δύναμη που μπορεί να ανατρέψει τον αρνητικό σημερινό συσχετισμό.
Και αυτός ο δρόμος μπορεί να ανοίξει με ΚΚΕ ισχυρό και χειραφετημένο λαό που γνωρίζει την Ιστορία του, που διδάσκεται και εμπνέεται από αυτή».
Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι η πολιτική του ΚΚΕ μπορεί να συνεγείρει πολλές νέες χιλιάδες εργατών, ανέργων, συνταξιούχων, νεολαίων, γυναικών, μικρομεσαίων αγροτών και αυτοαπασχολούμενων, ΕΒΕ, διανοούμενων.
«Ο συσχετισμός δυνάμεων θα αλλάξει.
Το ζητούμενο είναι να γίνει αυτό το γρηγορότερο.
Να αρχίσει τώρα και να εκφραστεί παντού.
Στην καθημερινή πάλη, μέσα στο κίνημα, στα εργατικά συνδικάτα, στους αγροτικούς συλλόγους, στους συλλόγους των ΕΒΕ, στα σχολεία, στα Ανώτατα Ιδρύματα, στις τοπικές εκλογές, στις εκλογές για το κοινοβούλιο, όποτε κι αν γίνουν.
Να εκφραστεί αυτό με αποδυνάμωση όλων των αστικών και οπορτουνιστικών κομμάτων, των μνημονίων τους, των αντιλαϊκών νόμων και των ιμπεριαλιστικών λυκοσυμμαχιών τους.
Να κάνουμε όσο γίνεται πιο ισχυρό το ΚΚΕ, να το φτάσουμε ψηλά, με ιδεολογική πολιτική και οργανωτική δύναμη, ικανή να προχωρήσει μια μεγάλη συσπείρωση δυνάμεων, με ενίσχυση των προϋποθέσεων για τη δημιουργία μια νέας μεγάλης Κοινωνικής Αντικαπιταλιστικής Αντιμονοπωλιακής Συμμαχίας για την εργατική - λαϊκή εξουσία.
Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για το λαό.
Οι εκπρόσωποι της σοσιαλδημοκρατίας και του πολιτικού τυχοδιωκτισμού, που διατυμπανίζουν ως εναλλακτική λύση την ανάγκη για ένα άλλο «ευρωπαϊκό μοντέλο», εξαπατούν τους εργαζόμενους».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική από εκεί που σταμάτησαν οι κυβερνήσεις των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.
Με τη στήριξη του εγχώριου κεφαλαίου και της EE επιχειρεί να ολοκληρώσει τη βρώμικη δουλειά σε βάρος του λαού μας.
Κόψιμο του ΕΚΑΣ, περικοπές αναπηρικών συντάξεων, στο εφάπαξ, τις συντάξεις χηρείας, τα βαρέα κι ανθυγιεινά, νέα φοροεπιδρομή, αύξηση του ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, ιδιωτικοποιήσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, γενικό ξεπούλημα, παράδοση των «κόκκινων» δανείων στα κοράκια για πλειστηριασμούς ακόμα και πρώτης κατοικίας, συμπληρωματικό μνημόνιο, αυτόματος κόφτης που όταν δεν θα βγαίνουν τα νούμερα και δεν θα πιάνονται οι στόχοι θα ξανακόβει μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές δαπάνες βάζοντας νέους φόρους και πολλά άλλα..., τα οποία θα νομοθετούνται με Προεδρικά Διατάγματα, χωρίς να χρειάζεται η έγκριση της Βουλής, ανεξάρτητα ποιος θα είναι στην κυβέρνηση.
Ωμός εκβιασμός απέναντι σε ένα λαό, που έχει ματώσει τόσα χρόνια για τα πλεονάσματά τους».
Κατά τον ίδιο, «οι υποσχέσεις που είχαν δώσει στο λαό αποδείχτηκαν ψεύτικες ενώ τα ιδεολογήματα, «ότι τα συμφέροντα των εργαζομένων και τα κέρδη των καπιταλιστών πάνε μαζί», «ότι η EE αλλάζει», αποδείχθηκαν παγίδες που εγκλώβισαν τη λαϊκή αγανάκτηση και ριζοσπαστικοποίηση».
Τόνισε δε, πως «δεν χάνει ευκαιρία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ να προσπαθεί να εξωραΐσει την EE, να της δώσει χαρακτηριστικά που δεν έχει, για να κρύψει ότι είναι ένωση καπιταλιστικών κρατών και γι' αυτό ακριβώς είναι και παραμένει βαθιά εχθρική απέναντι στην εργατική τάξη, στους λαούς των κρατών - μελών της.
Η EE επιμένει με λύσσα να παραμείνουν ως έχουν όλα τα αντεργατικά μέτρα που φτωχοποιούν το λαό, να υλοποιηθούν μέχρι τέλους οι μεταρρυθμίσεις, που κάνουν ακόμα πιο φτηνή την εργατική δύναμη και δίνουν τη δυνατότητα στα μονοπώλια να ανακάμψουν».
Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, πρόκειται για μια «λυκοσυμμαχία» που σαν στόχο έχει με κάθε τρόπο να διασφαλίσει τα συμφέροντα και τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου αλλά όπως λέει και ο λαός μας «ο λύκος αρνί δεν γίνεται».
Κάνοντας αναφορά στο προσφυγικό, ανέφερε χαρακτηριστικά «εδώ στον Αη Στράτη στο κέντρο του Αιγαίου δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε τις βαθύτατες ανησυχίες μας για την έλευση του NATO στο Αιγαίο με αφορμή το Προσφυγικό, την οποία προπαγανδίζουν ζητωκραυγάζοντας, το ένα μετά το άλλο, τα κυβερνητικά στελέχη επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση, εμπλέκει το λαό και τη χώρα μας σε ολοένα και πιο επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς».
Όπως είπε, το KKE είχε προειδοποιήσει πως το κάλεσμα για να κατέβει το NATO στο Αιγαίο και η υπογραφή συμφωνίας EE - Τουρκίας, με τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας, θα ενισχύσουν την τούρκικη επιθετικότητα και προκλητικότητα στο Αιγαίο όπως κι έγινε με αλλεπάλληλες παραβιάσεις, πάνω από ελληνικά νησιά, προκλητικότητα η οποία κλιμακώνεται με την Τουρκία να προβάλει όλες τις αξιώσεις της στο Αιγαίο.
«Το NATO ήρθε στο Αιγαίο με πρόσχημα το Προσφυγικό και ήρθε για να μείνει.
Κι αυτό φαίνεται όχι μόνο από τα σχέδια των ΗΠΑ που επιδιώκουν την παραμονή του NATO στο Αιγαίο για δεκαετίες μπροστά, για να ελέγχουν το δίαυλο που διασχίζουν τα ρωσικά πολεμικά πλοία προς Συρία, αλλά και τους δρόμους της ενέργειας», υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.
Για την επίσκεψή του στον Αη Στράτη, που όπως είπε είναι «ένα κομμάτι γης, ριγμένο στη μέση της θάλασσας, στο Αιγαίο, όπου από το 1929 και για 30 και πλέον χρόνια, γράφτηκε μια από τις πιο ηρωικές σελίδες του λαϊκού μας κινήματος», ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εγκαινιάζει μνημείο των ηρωικών και τιμημένων νεκρών σε όλη την περίοδο των εξοριών.
Μεταξύ άλλων, είπε, «τιμάμε τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που βασανίσθηκαν, κατακρεουργήθηκαν, σκοτώθηκαν, πριν και κατά τη διάρκεια της Μεταξικής Δικτατορίας.
Αυτούς που βασανίστηκαν, πέθαναν, παραδομένοι στα ναζιστικά στρατεύματα την περίοδο 1941- 1942.
Όλους αυτούς που μέχρι και το 1962 κρατούνταν κάτω από άθλιες συνθήκες στον Αη Στράτη, για την προσφορά τους στον αγώνα για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες στον τόπο μας».
Η κατασκευή είναι προσφορά του συντρόφου Θανάση Νικολή από την Άγρα Λέσβου και η τοποθέτηση του έγινε με την καθοριστική συμβολή συντρόφων και φίλων του ΚΚΕ από τον Αη Στράτη, τη Λήμνο και τη Λέσβο.
Σε άλλο σημείο ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι μπροστά στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ, «αποτελεί χρέος και καθήκον μας να αναδείξουμε την τεράστια προσφορά των χιλιάδων αγωνιστών, που μαρτύρησαν στις φυλακές και τις εξορίες».
«Στην πορεία για το μεγάλο γιορτασμό των 100 χρόνων του μέλλοντος μας, το 2018, ορκιζόμαστε στη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων ηρώων του λαού μας ότι θα συνεχίσουμε στην ίδια ταξική γραμμή πάλης για το δίκιο του μισθωτού εργάτη, εργαζόμενου και της οικογένειάς του», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης