Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sobotka (ΥΠΕΣ Αυστρίας): Ανέφικτη η κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους, έως και την 1η Ιουλίου

Sobotka (ΥΠΕΣ Αυστρίας): Ανέφικτη η κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους, έως και την 1η Ιουλίου
Η Ένωση έχει διαμηνύσει στους Τούρκους πως αν δεν εκπληρωθούν οι 72 υποχρεώσεις της χώρας στο πλαίσιο της συμφωνίας, τότε η βίζα δεν θα καταργηθεί
Ως ''ανέφικτη'' χαρακτήρισε την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες έως και την 1η Ιουλίου 2016 ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Wolfgang Sobotka, γεγονός που αντιτάσσεται πλήρως στις προσδοκίες της Άγκυρας.
Την άποψη του κ. Sobotka έχουν εκφράσει κατά καιρούς και άλλοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απαντώντας στις απαιτήσεις του Tayyip Erdogan.
Η Άγκυρα έχει απειλήσει ευθέως την Κομισιόν πως αν δεν έχει καταργηθεί η τουρκική βίζα εντός της ζώνης Σένγκεν μέχρι τις 13 Ιουνίου, τότε θα τιναχτεί στον αέρα η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
Από την πλευρά της η Ένωση, έχει διαμηνύσει στους Τούρκους αξιωματούχους πως αν δεν εκπληρωθούν οι 72 υποχρεώσεις της χώρας στο πλαίσιο της συμφωνίας, τότε η βίζα δεν θα καταργηθεί.
Οι πιο λογικές φωνές και από τα δύο στρατόπεδα, τονίζουν πως το θέμα είναι πιθανότερο να λυθεί μετά το καλοκαίρι του 2016.
Καταλήγοντας, ο Αυστριακός υπουργός εξέφρασε τις ανησυχίες του για αύξηση των αιτημάτων ασύλου προς τις ευρωπαϊκές χώρες, από τους Κούρδους της Τουρκίας, οι οποίοι διώκονται από το καθεστώς Erdogan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης