Οικονομία

Βενιάμης (πρόεδρος Εφοπλιστών): Για να προχωρήσει η Ελλάδα χρειάζεται τη ναυτιλία της

Βενιάμης (πρόεδρος Εφοπλιστών): Για να προχωρήσει η Ελλάδα χρειάζεται τη ναυτιλία της
Δεν έχουμε δει μέχρι σήμερα κανένα Eυρωπαίο εφοπλιστή να έρθει στην Ελλάδα, στον «παράδεισο» του καλύτερου θεσμικού πλαισίου
Στο θέμα της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας και στην έρευνα φορολόγησης του ελληνικού ναυτιλιακού πλαισίου που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Ε.Ε. εστίασε σήμερα Παρασκευή 10 Ιουνίου, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που έδωσε κατά τη διάρκεια της ναυτιλιακής έκθεσης των «Ποσειδώνεια 2016», ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) Θεόδωρος Βενιάμης.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στις εργασιακές σχέσεις των ναυτικών με την προσέλκυση περισσότερων νέων προς τη θάλασσα, αλλά και στην Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων.
Σημειώνεται ότι η συνέντευξη δόθηκε από κοινού με την Ευρωπαία επίτροπο, αρμόδια για θέματα Μεταφορών, Violeta Bulc.
«Έχουμε τη στήριξη της κυβέρνησης και το μόνο που ζητάμε είναι να σταματήσει αυτή η ανταγωνιστικότητα απέναντι στην ελληνική ναυτιλία», σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΕΕ.
Την ίδια στιγμή, όπως σημειώνει το ΑΠΕ, εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας για τη διαδικασία έρευνας του ελληνικού ναυτιλιακού πλαισίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ο κ. Βενιάμης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η τεκμηριωμένη νομικά απάντηση της ελληνικής Πολιτείας θα βοηθήσει να εντοπιστούν τα σφάλματα και να υπάρξουν διορθώσεις, προκειμένου η Ελλάδα να προχωρήσει, καθώς χρειάζεται τη ναυτιλία της.
Επίσης, δήλωσε ότι η ναυτιλία θα πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη, καθώς ο ευρωπαϊκός κλάδος δεν χρειάζεται να είναι μεταξύ του ανταγωνιστικός, αλλά έναντι της Ασίας.
Για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής ναυτιλίας στην οποία, όπως τόνισε, πολλοί αναφέρονται μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, υπογράμμισε:
«Εμείς δεν την αισθανόμαστε, καθώς δεν έχουμε δει μέχρι σήμερα κανένα Eυρωπαίο εφοπλιστή να έρθει στην Ελλάδα, στον παράδεισο του καλύτερου θεσμικού πλαισίου.
Οι εφοπλιστές της Ευρώπης, αν ήταν τόσο καλό το ελληνικό θεσμικό πλαίσιο, γιατί δεν έρχονται εδώ και πάνε σε άλλες χώρες;» διερωτήθη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης