Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weidmann (Bundesbank): Η παρατεταμένη περίοδος χαμηλών επιτοκίων κρύβει κινδύνους για τις αγορές

tags :
Weidmann (Bundesbank): Η παρατεταμένη περίοδος χαμηλών επιτοκίων κρύβει κινδύνους για τις αγορές
Σύμφωνα με τον γερμανό κεντρικό τραπεζίτη, oι διαχειριστές γίνονται όλο και πιο νευρικοί όσο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρατείνει τη χρονική περίοδο των χαμηλών επιτοκίων
Για τους κινδύνους που κρύβει μια παρατεταμένη περίοδος χαμηλών επιτοκίων, προειδοποίησε ο διοικητής της Bundesbank και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Jens Weidmann.
Σύμφωνα με τον γερμανό κεντρικό τραπεζίτη, ο οποίος μίλησε σε συνέδριο στη Φρανκφούρτη, οι διαχειριστές γίνονται όλο και πιο νευρικοί όσο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρατείνει τη χρονική περίοδο των χαμηλών επιτοκίων.
Αυτή η νευρικότητα ενδέχεται να οδηγήσει σε απότομη αύξηση των CDS, όσο παραμένει σε ισχύ η επιθετική ποσοτική χαλάρωση που εφαρμόζει η ΕΚΤ, προειδοποίησε ο Weidmann.
Ο αξιωματούχος της ΕΚΤ, γνωστός για την έντονη κριτική που έχει ασκήσει στην πολιτική του διοικητή Draghi, σημείωσε ότι η ΕΚΤ δεν πρέπει να αγνοεί την πιθανή αστάθεια που μπορεί να προκληθεί στις αγορές από το QE.
Και αυτό γιατί τα εργαλεία που έχουν τεθεί σε ισχύ, είναι νέα, ατελή και όχι πλήρως κατανοητά.
«Θα ήταν σοφό για τη νομισματική πολιτική αν λαμβάνει υπόψη τις επιπτώσεις των χρηματοοικονομικών ανισορροπιών στη σταθερότητα των τιμών», τόνισε ο Weidmann.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης