Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ: Η διαχείριση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων με τα μάτια των ειδικών

Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ: Η διαχείριση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων με τα μάτια των ειδικών
Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στην εποπτεία των ασφαλιστικών ταμείων, την οποία ασκούν το αρμόδιο υπουργείο, η Εθνική Αναλογιστική Αρχή και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ημερίδα με τίτλο «Διαχείριση Αποθεματικών Ασφαλιστικών Ταμείων» πραγματοποίησε σήμερα, 9 Ιουνίου 2016, η Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ, με τη συμμετοχή άνω των 200 εξειδικευμένων στελεχών του χώρου.
Στόχος της ημερίδας ήταν να βρεθούν μαζί, για πρώτη φορά, όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη (εποπτικές αρχές, ασφαλιστικά ταμεία, σύμβουλοι, αναλογιστές, διαχειριστές), σε μια συζήτηση αναφορικά με τις νέες τάσεις και προκλήσεις της διαχείρισης του ενεργητικού των ασφαλιστικών ταμείων.
Στην ημερίδα αναπτύχθηκαν και συζητήθηκαν οι νέες διεθνείς πρακτικές, οι θεσμικές αλλαγές, ο αυξημένος ρόλος της λειτουργίας διαχείρισης κινδύνων, όπως και η ανάγκη για την παρακολούθηση της σχέσης κινδύνου-απόδοσης σε συνεχή βάση.
Από τους διακεκριμένους ομιλητές και τις συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, αναδείχθηκε η πολυπλοκότητα του σημερινού, σύνθετου περιβάλλοντος και αναλύθηκαν έννοιες, όπως «κεφαλαιοποιητικό» και «αναδιανεμητικό» σύστημα, προγράμματα καθορισμένων παροχών και καθορισμένων εισφορών, αναλογιστική πρακτική, σχέση επενδύσεων με υποχρεώσεις, καταπιστευματική διαχείριση, αυτοδιαχείριση και διακριτική διαχείριση.
Παράλληλα, έγινε εκτενής αναφορά στο θεσμό των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης, στα συστήματα αυτού, στη διεθνή εμπειρία και πρακτική, καθώς και στις προοπτικές του στην Ελλάδα.
Όπως επίσης αναδείχθηκε από την ημερίδα, ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στην εποπτεία των ασφαλιστικών ταμείων, την οποία ασκούν το αρμόδιο υπουργείο, η Εθνική Αναλογιστική Αρχή και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση απήυθυνε ο Χαράλαμπος Γκότσης, πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ενώ ακoλούθησαν ομιλίες από τους Νίκο Φράγκο, γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ∆ιονύση Καλαµατιανό, διοικητή ΙΚΑ–ETAM και Ευφροσύνη Κουσκουνά, πρόεδρο της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής.
Στην Ημερίδα παραβρέθηκαν, επίσης, στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς.
Στο νέο περιβάλλον, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, δημόσιου και ιδιωτικού χαρακτήρα, έχουν ως στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στη χώρα μας.
Ο όμιλος της Τραπέζης Πειραιώς, διαδραματίζοντας κομβικό ρόλο σε όλους τους τομείς της ελληνικής Οικονομίας, συνεχίζει να δίνει δυναμικό παρόν στην πρόκληση της αποτελεσματικής διαχείρισης των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης