Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Η Citigroup προειδοποιεί το προσωπικό της για «κινδύνους» σε περίπτωση ενός Brexit

tags :
Guardian: Η Citigroup προειδοποιεί το προσωπικό της για «κινδύνους» σε περίπτωση ενός Brexit
«Για να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας πιθανότατα θα χρειαστεί να αναδιανείμουμε τις δραστηριότητές μας σε ολόκληρη την Ε.Ε.»
Η αμερικανική τράπεζα Citigroup έχει προειδοποιήσει το προσωπικό της ότι θα μπορούσε να επανεξετάσει και να εξισορροπήσει τις επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, αν η χώρα ψηφίσει να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian.
Ειδικότερα, ο επικεφαλής της Citi στο Ηνωμένο Βασίλειο, James Bardrick, είπε στο προσωπικό ότι ένα Brexit μπορεί να επηρεάσει τις δραστηριότητες της τράπεζας, σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που επικαλέστηκε η Guardian την Τετάρτη 8 Ιουνίου.
«Μια νίκη των υπέρμαχων του Brexit στο δημοψήφισμα είναι πιθανό να έχει συνέπειες για τις επιχειρήσεις μας στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Για να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας και να διατηρήσουμε την αποτελεσματική πρόσβαση στις αγορές αυτές, η οποία επί του παρόντος λειτουργεί μέσω του μηχανισμού διαβατηρίων της ΕΕ, πιθανότατα θα χρειαστεί να αναδιανείμουμε τις δραστηριότητές μας σε ολόκληρη την Ε.Ε.», είπε.
Τα κεντρικά γραφεία της Citigroup στην Αγγλία βρίσκονται στο Canary Wharf του Λονδίνου, αλλά η τράπεζα έχει επίσης γραφεία στο Ντέρμπι της Αγγλίας, στο Μπέλφαστ στη Βόρειο Ιρλανδία και στο Εδιμβούργο και τη Γλασκώβη της Σκωτίας.
Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η έδρα της Citi για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.
Η τράπεζα απασχολεί περισσότερους από 9.000 στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την Guardian.
Την Παρασκευή 3 Ιουνίου ο Jamie Dimon, ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, είπε ότι η τράπεζά του θα μπορούσε να μειώσει έως και κατά 4.000 τις θέσεις εργασίας στη Βρετανία, αν η χώρα ψηφίσει να φύγει από την Ε.Ε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης