Τελευταία Νέα
Διεθνή

Soros: Προσφυγική κρίση, ελληνικές προκλήσεις και Brexit μπορούν να διαλύσουν την Ε.Ε.

Soros: Προσφυγική κρίση, ελληνικές προκλήσεις και Brexit μπορούν να διαλύσουν την Ε.Ε.
Νέες επενδυτικές κινήσεις από τον G. Soros - Bearish σε χρυσό και ορυχεία χρυσού
Βαθύτατες ανησυχίες για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής George Soros σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal», τονίζοντας ότι η προσφυγική κρίση, οι ελληνικές προκλήσεις και το ενδεχόμενο Brexit αποτελούν ένα εκρηκτικό μείγμα που μπορεί να διαλύσει την Ε.Ε..
Μάλιστα ο Soros εκτίμησε ότι οι πιθανότητες να διαλυθεί η Ε.Ε. είναι αρκετές, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως «εάν το Ηνωμένο βασίλειο αποχωρήσει, τότε θα μπορούσε να προκαλέσει ντόμινο εξόδων, καθιστώντας αναπόφευκτη την αποσύνθεση της Ε.Ε.».
Ωστόσο, εκτίμησε όπως η πρόσφατη ενίσχυση της στερλίνας αποτελεί ένδειξη ότι το ενδεχόμενο Brexit απομακρύνεται.
«Εκτιμώ ότι όσο πλησιάζουμε στο δημοψήφισμα, το κίνημα υπέρ της παραμονής ενισχύεται», ανέφερε ο Soros, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως «σπάνια οι αγορές έχουν δίκιο, όμως σε αυτή την περίπτωση συμφωνώ μαζί τους».
Ο G. Soros, σημειώνει η WSJ, επέστρεψε δριμύτερος στις αγορές, καθώς ιδιαίτερα προβληματισμένος με την προοπτική της παγκόσμιας οικονομίας και με τις επικείμενες έντονες μετατοπίσεις της αγοράς, προχώρησε σε μεγάλες, bearish επενδύσεις.
Ειδικότερα, το hedge fund «Soros Fund Management LLC» προχώρησε σε πωλήσεις μετοχών και αγορά χρυσού και μετοχών χρυσωρυχείων, λόγω της προοπτικής αδυναμίας πολλών κλάδων των αγορών, ενώ προχώρησε σε ρευστοποιήσεις μετοχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης