Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΚΕ για δηλώσεις Φίλη: Η υποκρισία δεν έχει όριο – Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν από τους διδάξαντες στις ανώνυμες διαδηλώσεις

ΚΚΕ για δηλώσεις Φίλη: Η υποκρισία δεν έχει όριο – Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν από τους διδάξαντες στις ανώνυμες διαδηλώσεις
Ο υπουργός Παιδείας είχε δηλώσει πως το κίνημα «παραιτηθείτε» κινείται «στα όρια της συνταγματικότητας»
Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν από τους πρώτους διδάξαντες στις ανώνυμες διαδικτυακές διαδηλώσεις, αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (ΚΚΕ), κατακρίνοντας τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη, ο οποίος εξαπέλυσε πυρά κατά του κινήματος «παραιτηθείτε».
«Η υποκρισία δεν έχει όριο.
Ο κ. Φίλης καταγγέλλει αυτό, που ο ίδιος και το κόμμα του έκαναν στο παρελθόν κατά κόρον και μάλιστα υπήρξαν από τους πρώτους διδάξαντες.
Επιπλέον το κάνει αυτό χωρίς αιδώ, αξιοποιώντας το αντιδραστικό επιχείρημα περί αντισυνταγματικότητας.
Η ίδια η ζωή έχει αποδείξει ότι οι ανώνυμες διαδικτυακές κινητοποιήσεις - παλιότερα οι "πλατείες", σήμερα το "παραιτηθείτε" - και μάλιστα σε αντίθεση με το οργανωμένο εργατικό-λαϊκό κίνημα, δεν αποτελούν πραγματική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική, αλλά χρησιμοποιούνται μόνο ως τρόποι εγκλωβισμού της λαϊκής δυσαρέσκειας σε μια εναλλαγή κυβερνήσεων και προσώπων "εντός των ίδιων αντιλαϊκών τειχών".
Αυτό που χρειάζεται είναι η ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, η κοινωνική συμμαχία, με γραμμή πάλης την πραγματική ρήξη με την εξουσία του κεφαλαίου, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις που υπηρετούν το σημερινό δρόμο ανάπτυξης», αναφέρει στην ανακοίνωση του το κόμμα.
Ο υπουργός Παιδείας σχολίασε αρνητικά χθες 8/6 το κίνημα «παραιτηθείτε», τονίζοντας πως κινείται «στα όρια της συνταγματικότητας».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης