Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Τον Σεπτέμβριο του 2016 η επόμενη αύξηση των επιτοκίων από τη Federal Reserve

Rabobank: Τον Σεπτέμβριο του 2016 η επόμενη αύξηση των επιτοκίων από τη Federal Reserve
Η Rabobank αναμένει συνολικά δύο αυξήσεις των δολαριακών επιτοκίων το 2016
Τον Σεπτέμβριο του 2016 αναμένεται να προχωρήσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) σε νέα αύξηση των επιτοκίων της, σύμφωνα με την αναθεωρημένη εκτίμηση της Rabobank.
Πιο συγκεκριμένα, οι αναλυτές της Rabobank διατηρούν αμετάβλητη την εκτίμησή τους για δύο αυξήσεις των επιτοκίων από τη Fed το 2016, ωστόσο μεταθέτουν την πρώτη αύξηση τον Σεπτέμβριο του 2016, έναντι του Ιουνίου του 2016.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν, η Janet Yellen, στη χθεσινή (6/6/2016) ομιλία της, υπογράμμισε ότι τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, τα οποία ήταν απογοητευτικά για τον μήνα Μάιο, αποτελούν πηγή ανησυχίας για της Fed, με τη Rabobank να μεταφράζει αυτή την επισήμανση ως επιστροφή της Fed στην «επιφυλακτικότητα».
Ως εκ τούτου, αν και δεν αποκλείουν εντελώς το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Ιουνίου, θεωρείται πιο πιθανή μια αύξηση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.
Επιπλέον, οι αναλυτές της Rabobank τονίζουν ότι οι πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων τον Ιούλιο είναι λιγότερες, από ό,τι η αύξηση τον Σεπτέμβριο.
Τέλος, διατηρούν αμετάβλητη την εκτίμησή τους για δεύτερη αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο του 2016.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης