Κοινή δήλωση Μπακογιάννη - Κεφαλογιάννης (ΝΔ): Προκλητική ενέργεια η ανάγνωση του Κορανίου εντός της Αγίας Σοφίας

Κοινή δήλωση Μπακογιάννη - Κεφαλογιάννης (ΝΔ): Προκλητική ενέργεια η ανάγνωση του Κορανίου εντός της Αγίας Σοφίας
Κοινή δήλωση της Ντ. Μπακογιάννη και του Γ. Κεφαλογιάννη, με αφορμή την απόφαση των τουρκικών Αρχών περί ανάγνωσης του Κορανίου εντός της Αγίας Σοφίας για τον επόμενο μήνα
«Η απόφαση των τουρκικών Αρχών για προγραμματισμό ανάγνωσης του Κορανίου εντός της Αγιάς Σοφιάς για τον επόμενο μήνα, την μετατρέπει ουσιαστικά σε τζαμί για πρώτη φορά μετά από 80 χρόνια», ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση η Συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, Ντόρα Μπακογιάννη και ο Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών, βουλευτής Ρεθύμνης, Γιάννης Κεφαλογιάννης.
Όπως τονίζουν με αφορμή την απόφαση των τουρκικών Αρχών περί ανάγνωσης του Κορανίου εντός της Αγίας Σοφίας για τον επόμενο μήνα, «αποτελεί ενέργεια προκλητική, ακατανόητη και δείγμα έλλειψης σεβασμού έναντι των Ορθοδόξων Χριστιανών ανά την υφήλιο και δεν συνάδει με την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας».
«Η Αγιά Σοφιά, διαχρονικό σύμβολο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Το αυταπόδεικτο αυτό γεγονός σεβάστηκαν ανεξαιρέτως όλες οι Κυβερνήσεις του σύγχρονου τουρκικού Κράτους, διατηρώντας την ως μουσείο», σημειώνουν η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Κεφαλογιάννης, καλώντας «μετ´ επιτάσεως το Υπουργείο Εξωτερικών και προσωπικά τον Υπουργό κ. Κοτζιά να προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες και να αφήσει στην άκρη τους άσκοπους λεονταρισμούς δια ‘’των κύκλων του Υπουργείου’’ του».
«Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό για να αντιμετωπίζεται από το Υπουργείο Εξωτρικών μέσω της τακτικής ‘’δεν δυσαρεστώ κανέναν, τους έχω όλους ικανοποιημένους’’», καταλήγει η κοινή δήλωση.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS