Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κύκλωμα εμπορίας και διακίνησης όπλων εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ - Αστυνομικοί και ειδικοί φρουροί ανάμεσά τους

Κύκλωμα εμπορίας και διακίνησης όπλων εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ - Αστυνομικοί και ειδικοί φρουροί ανάμεσά τους
Η αστυνομία έχει συλλάβει 18 άτομα στα Χανιά και την Κομοτηνή ενώ ένας απο τους ειδικούς φρουρούς υπηρετούσε στην Αττική
Ένα τεράστιο κύκλωμα εμπορίας όπλων εξάρθρωσε η αστυνομία στην Αττική, την Κομοτηνή και την Κρήτη.
Σε μια καλά οργανωμένη επιχείρηση η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει τα μέλη του κυκλώματος, ανάμεσα τους οποίου ήταν αστυνομικού και ειδικοί φρουροί.
Η εγκληματική οργάνωση, συστηματικά από το 2007, εισήγαγε, διακινούσε και εμπορευόταν όπλα και πυρομαχικά τα οποία πολλά εισάγονταν με ταχυμεταφορές ως μη λειτουργικά από την Αυστρία, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ και στη συνέχεια μετατρέπονταν σε ενεργά και τα πουλούσαν σε τιμή χαμηλότερη της εμπορικής τους αξίας.
Η αστυνομία έχει συλλάβει 18 άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση στα Χανιά και την Κομοτηνή από 25 έως 59 ετών, ανάμεσά τους και δύο Ειδικοί Φρουροί, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., ενώ για την υπόθεση κατηγορούνται άλλα 28 άτομα μεταξύ των οποίων και άλλοι δύο Ειδικοί Φρουροί.



Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα, που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί όπλων.
Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται ένα Ειδικός Φρουρός και ένα Αρχιφύλακας, που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Κρήτης καθώς και ένας Ειδικός Φρουρός που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής.
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και άλλα 28 άτομα, τα οποία βαρύνονται με συναφείς κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και δύο Ειδικοί Φρουροί που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Κρήτης.
Ηγετικό ρόλο είχε ένας 31χρονος, που συνελήφθη, ο οποίος λάμβανε τις βασικές αποφάσεις για την οργάνωση, τη συμμετοχή και το συντονισμό των μελών της ενώ μέλος της οργάνωσης με την ιδιότητα του Προέδρου Τοπικού Σκοπευτικού Συλλόγου της Κρήτης, προμήθευε την οργάνωση με φυσίγγια που έβρισκε στην εγχώρια αγορά.
Τα φυσίγγια προέρχονταν από μη αναλωθέντα κατά τη διαδικασία των αγώνων – ασκήσεων σκοποβολής, ενώ επιπλέον ο ίδιος συμμετείχε ή διαμεσολαβούσε και στη διαδικασία της εμπορίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης