Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Αναβαθμίζεται ο ρόλος της υπηρεσίας πληροφοριών στο NATO με στόχο την τρομοκρατία

WSJ: Αναβαθμίζεται ο ρόλος της υπηρεσίας πληροφοριών στο NATO με στόχο την τρομοκρατία
Το NATO διαθέτει κρυπτογραφημένα δίκτυα τηλεπικοινωνίων, ενώ έχει αρχίσει να δημιουργεί έναν ικανό στόλο αναγνωριστικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAVs)
Επικεφαλής υπηρεσιών πληροφοριών σε βαθμό βοηθού γενικού γραμματέα θα αποκτήσει σύντομα η Βορειο-Ατλαντική Συμμαχία (NATO), σε μια προσπάθεια βελτίωσης της συνεργασίας των ΗΠΑ με την Ευρώπη στον τομέα της ανταλλαγής ευαίσθητων πληροφοριών περί τρομοκρατίας και άλλων απειλών.
Αυτό αναφέρει σε ρεπορτάζ της η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal (WSJ) επικαλούμενη Αμερικάνους και Ευρωπαίους αξιωματούχους, σύμφωνα με τους οποίους η Ευρώπη ακόμα πασχίζει να βελτιώσει τη διευρωπαϊκή συνεργασία των υπηρεσιών πληροφοριών της στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων σε Παρίσι και Βρυξέλλες.
Μέσω της δημιουργίας της νέας θέσης επικεφαλής υπηρεσιών πληροφοριών, το NATO στοχεύει στη μεγαλύτερη εμπλοκή των ευρωπαϊκών υπηρεσιών πληροφοριών στις δράσεις του, επιδιώκοντας να αναβαθμίσει τις δυνατότητες συλλογής, σύνθεσης και επεξεργασίας πληροφοριών που σχετίζονται με την τρομοκρατία.
Επίσης, το NATO στοχεύει στην καλύτερη κατανόηση των πληροφοριών που παρέχουν τα μέλη του τόσο από στρατιωτικές, όσο και από πολιτικές πηγές και να τις συνδυάζει με τρόπο που να προσθέτουν μεγαλύτερη επιχειρησιακή αξία.
Σύμφωνα με την WSJ, το NATO σήμερα δεν διαθέτει δικά του δίκτυα συλλογής πληροφοριών, βασιζόμενο στη συνεισφορά πληροφοριών και πόρων από τις χώρες-μέλη του.
Όμως, διαθέτει κρυπτογραφημένα δίκτυα τηλεπικοινωνίων, ενώ έχει αρχίσει να δημιουργεί έναν ικανό στόλο αναγνωριστικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones, UAVs).
Ο πρoωθούμενος σχεδιασμός προβλέπει τη δημιουργία θέσης βοηθού γενικού γραμματέα Υπηρεσιών Πληροφοριών που θα είναι πολιτικό στέλεχος, με στρατιωτικό αναπληρωτή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης