Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλεξιάδης (αναπ.ΥΠΟΙΚ): Έρχεται η ηλεκτρονική εφορία και το τέλος των ουρών στα γκισέ – Σύντομα σε εφαρμογή

Αλεξιάδης (αναπ.ΥΠΟΙΚ): Έρχεται η ηλεκτρονική εφορία και το τέλος των ουρών στα γκισέ – Σύντομα σε εφαρμογή
Το σχέδιο θα περιλαμβάνει την εξυπηρέτηση των φορολογούμενων μέσω τηλεφώνου, διαδικτύου και λογιστών είπε ο κ.Αλεξιάδης
Την θέση ότι σύντομα θα τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο που βάζει τέλος στις ουρές στα γκισέ εφοριών διατύπωσε μιλώντας στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδης.
Όπως είπε ο κ.Αλεξιάδης, αυτό θα συμβεί με την ενεργοποίηση σχεδίου που προβλέπει την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων μέσω τηλεφωνικών γραμμών, διαδικτύου και λογιστών.
Αν και δεν προσδιόρισε χρονικά το πότε θα συμβεί αυτό, ο κ.Αλεξιάδης υποστήριξε ότι «θα τεθεί σε εφαρμογή σύντομα κι όχι σε 10 χρόνια».
Απαντώντας σε ερώτηση της Κατερίνας Ιγγλέζη από τον ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τη δημιουργία Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ) στην πρωτεύουσα του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, ο κ. Αλεξιάδης, ομολόγησε ότι το κριτήριο της σύστασης ΓΕΦ όπου υπάρχει ΔΟΥ ήταν λανθασμένο και δεσμεύτηκε το προσεχές διάστημα να επανεξετάσει το σύνολο των εφοριών, τελωνείων και Γραφείων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων σε όλη την επικράτεια, με σκοπό όπου απαιτείται να γίνει αναδιοργάνωση κι όπου κριθεί αναγκαίο να δημιουργηθούν νέες δομές.
«Είμαι σε δύσκολη θέση όταν μαθαίνω ότι ένας πολίτης από τη Μήλο πρέπει να έρθει στον Πειραιά για να πάρει τις πινακίδες του αυτοκινήτου του.
Δεν μπορεί να ταλαιπωρούμε τον πολίτη, πρέπει να τον εξυπηρετούμε» τόνισε ο κ.Αλεξιάδης.
Σημειώνεται πως ο κ.Αλεξιάδης ήταν ο μόνος υπουργός που βρέθηκε στη Βουλή για να απαντήσει σε ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου.
«Ο Τρ. Αλεξιάδης κάθε φορά που έχει ερώτηση είναι πάντα παρών, εν αντιθέσει με τους συναδέλφους του που τις ημέρες του κοινοβουλευτικού ελέγχου τους πιάνει ο ιός ζικα.
Κάτι παθαίνουν.
Είναι ντροπή», υπογράμμισε ο προεδρεύων της Βουλής, Ν. Κακλαμάνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης