Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πρωτοβουλίες Καμμένου για να μη μειωθούν τα ειδικά μισθολόγια –Προτείνει πρόστιμα αντί φυλάκισης για πλημμελήματα

Πρωτοβουλίες Καμμένου για να μη μειωθούν τα ειδικά μισθολόγια –Προτείνει πρόστιμα αντί φυλάκισης για πλημμελήματα
Όπως είπε ο κ. Καμμένος "σε πλημμελήματα να έχουμε πρόστιμο και όχι φυλάκιση. Μπορούμε από αυτά τα αδικήματα να έχουμε αντίστοιχα έσοδα για δικαστές, ΕΛΑΣ, Λιμενικό και Πυροσβεστικό Σώμα».
Να αντικατασταθούν οι ποινές φυλάκισης για πλημμελήματα με διοικητικά πρόστιμα, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα αυτά ως ισοδύναμα και να μην μειωθούν τα ειδικά μισθολόγια των ένστολων και δικαστικών, εισηγείται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.
Όπως είπε "σε πλημμελήματα να έχουμε πρόστιμο και όχι φυλάκιση. Μπορούμε από αυτά τα αδικήματα να έχουμε αντίστοιχα έσοδα για δικαστές, ΕΛΑΣ, Λιμενικό και Πυροσβεστικό Σώμα».
Πρόσθεσε δε, ότι «στα εγκλήματα φοροδιαφυγής και διαφθοράς πάνω από 200.000 ευρώ να μην επιτρέπεται ούτε αναστολή ποινής, ούτε μείωση προστίμου», ενώ επέκτεινε το σχεδιασμό σε όλη τη δημόσια διοίκηση, σημειώνοντας «αντίστοιχα μέτρα μπορεί να ληφθούν σε όλα τα υπουργεία".
Παράλληλα, προτείνει το κλείσιμο "αχρείαστων" στρατοπέδων και τα κονδύλια για τη λειτουργία τους να αποτελέσουν το δημοσιονομικό ισοδύναμο για να περισωθούν τα μισθολόγια των ενστόλων.
Όπως είπε "δεν χρειάζεται να πληρώνουμε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, για να εξυπηρετηθούν τοπικά συμφέροντα".
Πρόσθεσε δε, ότι "εκτός από τον κωδικό 6900 υπάρχουν και κωδικοί, που θα παίρνουν πίσω τα κλεμμένα από εταιρείες που καταδικάστηκαν στη Γερμανία τελεσίδικα, γιατί αποδείχτηκε ότι δωροδόκησαν πολιτικούς και σήμερα λένε πως θέλουν να επιστρέψουν τα κλεμμένα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης