Τελευταία Νέα
Διεθνή

Apollo Global Management: Θα συνεχίσουμε να καλύπτουμε το κενό των τραπεζών

Apollo Global Management: Θα συνεχίσουμε να καλύπτουμε το κενό των τραπεζών
Οι αυστηρότεροι όροι των ρυθμιστικών αρχών για τις τράπεζες δημιουργούν μια ευκαιρία για τους εναλλακτικούς δανειστές να καλύψουν αυτό το κενό
Ο πόνος των μεγάλων τραπεζών είναι το κέρδος των ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων.
Οι ρυθμιστικές αρχές έχουν αναγκάσει τις τράπεζες να μειώσουν το δανεισμό στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν τους μεγαλύτερους δανειστές από το να οδηγήσουν σε μία νέα πιστωτική φούσκα.
Οι τράπεζες έχουν να αντιμετωπίσουν πιο συχνές αξιολογήσεις για τη μόχλευση του δανεισμού και θα μπορούσε να βρεθούν αντιμέτωπες με πρόστιμα ή να αντιμετωπίσουν άλλες κυρώσεις αν η δραστηριότητά τους θεωρηθεί επικίνδυνη.
Όλο αυτό δημιουργεί μια ευκαιρία για τους εναλλακτικούς δανειστές, όπως είναι η εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Apollo Global Management, να καλύψουν αυτό το κενό.
Το πιστωτικό τμήμα της εταιρείας έχει περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση ύψους 124 δισ. δολ. και αποτέλεσε μια σημαντική κινητήρια δύναμη του ετήσιου ρυθμού ανάπτυξης της εταιρείας κατά 23% την περίοδο 2005-2016.
Ο συνιδρυτής του Apollo, Josh Harris, είπε σε συνέδριο της Deutsche Bank την Τρίτη 31 Μαΐου ότι «το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης στις πιστωτικές μας επιχειρήσεις σήμερα οφείλεται απλά στην εκμετάλλευση, επί της ουσίας, των εξαναγκασμένων πωλήσεων, των τραπεζών που πιέζουν τις τιμές της αγοράς και της δημιουργίας ενός αρμπιτράζ για εμάς και τους επενδυτές μας.
Αυτό θα συνεχίσει για λίγο.
Νομίζω ότι μπορούμε να επωφεληθούμε από τη ρύθμιση και πρόκειται να συνεχίσουμε να καλύπτουμε το ρόλο των τραπεζών για την παροχή κεφαλαίων».
Βεβαίως, ακόμη και καθώς ενισχύουν τις προσπάθειές τους για να βοηθήσουν τις μεσαίου μεγέθους εταιρείες να χρηματοδοτήσουν τις συμφωνίες τους, οι εναλλακτικοί δανειστές είναι ακόμα μια σχετικά μικρή ομάδα, με μόλις 500 δισ. δολ. σε περιουσιακά στοιχεία, σε σύγκριση με τα σχεδόν 120 τρισ. που κατέχουν οι τράπεζες παγκοσμίως.
Αλλά για το Apollo, αυτό είναι απλά μια ευκαιρία για να αναπτύξει τις επιχειρήσεις του.

a

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης