Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεκίνησε η επανεισδοχή στην Τουρκία από την Ε.Ε. μεταναστών υπηκόων τρίτων χωρών - Προαπαιτούμενο κατάργησης βίζας

Ξεκίνησε η επανεισδοχή στην Τουρκία από την Ε.Ε. μεταναστών υπηκόων τρίτων χωρών - Προαπαιτούμενο κατάργησης βίζας
Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τουρκία συμφώνησαν να επισπεύσουν την έναρξη ισχύος των διατάξεων για την 1η Ιουνίου 2016, αντί της 1ης Οκτωβρίου 2017
Το δικαίωμα επαναπροώθησης στην Τουρκία παράτυπων μεταναστών που εισήλθαν στην Ε.Ε. απ' ευθείας από την Τουρκία και είναι υπήκοοι τρίτων χωρών, αποκτούν από σήμερα Τετάρτη 1η Ιουνίου 2016 οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Εξαίρεση στο συγκεκριμένο δικαίωμα θα αποτελέσουν η Δανία και η Ιρλανδία, που αποφάσισαν εξ αρχής τη μη προσχώρησή τους στη συμφωνία επανεισδοχής μεταναστών της 16ης Δεκεμβρίου 2016 που υπογράφηκε μεταξύ της Ε.Ε. και της Τουρκίας.
Όπως γνωστοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σήμερα τίθενται σε ισχύ πρόσθετες διατάξεις της εν λόγω συμφωνίας.
Η έναρξη ισχύος των διατάξεων που αφορούν την επανεισδοχή υπηκόων τρίτων χωρών είχε αρχικά προγραμματιστεί για την 1η Οκτωβρίου του 2017.
Όμως, στη διάσκεψη κορυφής της 29ης Νοεμβρίου 2015, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τουρκία συμφώνησαν να επισπεύσουν την έναρξη ισχύος των διατάξεων για την 1η Ιουνίου 2016, με στόχο να επιταχυνθεί η διαδικασία απελευθέρωσης του καθεστώτος των θεωρήσεων (visa liberalisation).
Η ολοκληρωμένη και αποτελεσματική εφαρμογή της συμφωνίας επανεισδοχής αποτελεί μια από τις προϋποθέσεις που περιλαμβάνονται στο χάρτη πορείας για την αλλαγή του καθεστώτος θεωρήσεων για την Τουρκία.  Η σημερινή έναρξη ισχύος των διατάξεων σχετικά με τους υπηκόους τρίτων χωρών στο πλαίσιο της συμφωνίας επανεισδοχής ΕΕ-Τουρκίας δίνει τη δυνατότητα στην Τουρκία να κάνει ένα ακόμη βήμα προς την εκπλήρωση των σχετικών κριτηρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης