Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard and Poor’s: Το «πάγωμα» των επενδύσεων ο βασικός κίνδυνος, σε περίπτωση Brexit

Standard and Poor’s: Το «πάγωμα» των επενδύσεων ο βασικός κίνδυνος, σε περίπτωση Brexit
Στις 23 Ιουνίου το κρίσιμο δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο
Την εκτίμηση ότι η σημαντικότερη επίπτωση, σε περίπτωση Brexit, θα ήταν ενδεχομένως το πάγωμα των ξένων και εγχώριων επενδύσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω της αβεβαιότητας για τους όρους αποχώρησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), διατυπώνει ο οίκος αξιολογήσεων Standard and Poor’s, σε σχετικό σημείωμά του.
Παράλληλα, στους βραχυπρόθεσμους κινδύνους, ήτοι άμεσους κινδύνους σε περίπτωση Brexit, εντάσσεται η υποτίμηση της στερλίνας, η αύξηση του κόστους χρέους, αλλά και η μείωση της πρόσβασης των βρετανικών επιχειρήσεων στις διεθνείς αγορές.
Στους βασικούς κινδύνους, η S&P αναφέρει το ενδεχόμενο περικοπής στις εταιρικές επενδύσεις, αλλά και οι δυσκολίες προσαρμογής των επιχειρήσεων που δρουν στο Ηνωμένο Βασίλειο με βάση τις νέες εμπορικές συμφωνίες με την ΕΕ και τους κανόνες για τη μετανάστευση.
Σύμφωνα με τον οίκο, αυτοί που θα «επέφεραν» σε μεγαλύτερο βαθμό, σε περίπτωση Brexit, θα ήταν η κτηματομεσιτική, ο κατασκευαστικός τομέας, ο τομέας της αεροδιαστημικής και της άμυνας, αλλά και ο πετρελαϊκός τομέας, μεταξύ άλλων.
Στο αντίποδα, μικρότερες θα ήταν επιπτώσεις για τις τηλεπικοινωνίες, τις τεχνολογικές, τις συγκοινωνίες και τη ναυτιλία.
Ωστόσο, η S&P εκτιμά πως ακόμα και οι τομείς που θα επηρεαστούν πολύ θα μπορούσαν με τον χρόνο να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, ακόμα, δε, και να επωφεληθούν από αυτά.
Σημειώνεται ότι το κρίσιμο δημοψήφισμα θα διενεργηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο την Πέμπτη 23 Ιουνίου.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης