Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Απώλειες 21,6 δισ. ευρώ στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης λόγω των ανακατατάξεων στην Τουρκία

Bloomberg: Απώλειες 21,6 δισ. ευρώ στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης λόγω των ανακατατάξεων στην Τουρκία
Οι παρεμβάσεις Erdogan που οδήγησαν στην αντικατάσταση του πρωθυπουργού Davutoglu από τον Yildirim «τρόμαξαν» του επενδυτές
Χρηματιστηριακές απώλειες 21,6 δισ. ευρώ προκάλεσε στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης η πρόσφατη πολιτική αναταραχή που οδήγησε στην αντικάτασταση του Τούρκου πρωθυπουργού, Ahmet Davutoglu, από τον Binali Yildirim, μετά από πολιτικές πιέσεις και αυξανόμενες παρεμβάσεις του Τούρκου προέδρου, Tayyip Erdogan.
Αυτό αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο τον Μάιο 2016 ο βασικός δείκτης Borsa Istanbul 100 της τουρκικής κεφαλαιαγοράς απώλεσε το 8,8% της αξίας του λόγω φυγής των επενδυτών, καθιστώντας τον τρέχοντα μήνα τον χειρότερο από το 2013.
Παράλληλα, οι πολιτικές ακροβασίες του Erdogan προκάλεσαν πτώση 5,3% στην τουρκική λίρα, αλλά και υποχώρηση στις τιμές των τουρκικών ομολόγων - με την απόδοση του δεκαετούς ομολόγου άνω του 9,92% - που ήταν η μεγαλύτερη μεταξύ των αναδυόμενων οικονομιών.
Σε κάθε περίπτωση, οι ξένες επενδύσεις στην Τουρκία φέρονται να έχουν μειωθεί μεταξύ άλλων και λόγω της βελτιωμένης πιθανότητας αύξησης των επιτοκίων της Fed στην αμέσως προσεχή περίοδο, που προκάλεσε ρευστοποιήσεις επενδύσεων σε αγορές μεγαλύτερου επενδυτικού κινδύνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης