Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fasanara Capital: Προσοχή, μπορεί να βρισκόμαστε μπροστά σε μαζικές ρευστοποιήσεις στα χρηματιστήρια

Fasanara Capital: Προσοχή, μπορεί να βρισκόμαστε μπροστά σε μαζικές ρευστοποιήσεις στα χρηματιστήρια
Το αμερικανικό δολάριο είναι πιθανό να συνεχίσει να ενισχύεται και αυτό μπορεί να σταματήσει το bullish συναίσθημα στις αγορές, συμπεριλαμβανομένου του δείκτη S&P 500
Ο επενδυτής που είχε προβλέψει ότι το πετρέλαιο μπορεί να κατρακυλήσει μέχρι και τα 10 δολ./βαρέλι μέσα σε μια δεκαετία, τώρα προειδοποιεί για «μεγάλες ρευστοποιήσεις στα χρηματιστήρια» αυτό το καλοκαίρι.
Ο Francesco Filia, Διευθύνων Σύμβουλος και Οικονομικός Διευθυντής της εταιρείας επενδύσεων Fasanara Capital, είπε στο CNBC ότι οι μετοχικές αγορές φαίνονται ακριβές και υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι.
«Παραμένουμε αμυντικοί και πολύ επιφυλακτικοί για τις χρηματιστηριακές αγορές.
Θα υπάρξουν καλύτερες μέρες.
Ο Ιούνιος πρόκειται να είναι ένα πολύ δύσκολος μήνας», είπε την Τρίτη 31 Μαΐου.
Ο Filia είπε σε σημείωμά του αυτό το μήνα ότι το αμερικανικό δολάριο είναι πιθανό να συνεχίσει να ενισχύεται και αυτό μπορεί να σταματήσει το bullish συναίσθημα στις αγορές, συμπεριλαμβανομένου του δείκτη S&P 500.
Ένα ισχυρότερο δολάριο θα μπορούσε να επηρεάσει την αγορά πετρελαίου και τις αναδυόμενες αγορές, δήλωσε ο Filia.
Ο δείκτης του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων διαπραγματεύεται κοντά στη μέγιστη τιμή δύο μηνών σήμερα Τρίτη, καθώς οι επενδυτές βλέπουν πολύ πιθανή μία αύξηση των επιτοκίων το καλοκαίρι από τη Federal Reserve.
«Μπορεί να βρίσκεται σε θέση για ακόμη μία άνοδο κατά τους επόμενους μήνες, με τη βοήθεια του συρρικνούμενου αμερικανικού ελλείμματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και τις νέες προσπάθειες από την Τράπεζα της Ιαπωνίας και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αναθερμάνουν τις οικονομίες τους», δήλωσε ο Filia.
Οι αρνητικές προβλέψεις του για τις χρηματιστηριακές αγορές αμφισβητήθηκαν από τον Tom Lee, ιδρυτή της Fundstrat Global Advisors, ο οποίος είπε επίσης ότι το ράλι του δολαρίου έχει τελειώσει.
«Βλέπουμε τον πληθωρισμό να αυξάνεται, το οποίο είναι καλό, ενώ έχουμε εμπορεύματα να πιάνουν πάτο.
Το δολάριο δεν κερδίζει πια», είπε ο Lee στο CNBC την Τρίτη.
«Το χρέος υψηλής απόδοσης είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να επικεντρωθούμε.
Μας λέει ότι η χρηματιστηριακή αγορά θα πρέπει να έχει διψήφια κέρδη φέτος», πρόσθεσε.
Ο Lee είπε επίσης ότι η χρηματιστηριακή αγορά ήταν έτοιμη για μια αύξηση των επιτοκίων της Fed.
«Η αγορά έχει προεξοφλήσει περισσότερη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής», σημείωσε.
Νωρίτερα μέσα στο Μάιο, ο Filia είχε πει στο CNBC ότι δεν θα τον εξέπληττε αν το αργό έπεφτε κάτω από τα 10 δολ./βαρέλι μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.
Ο ίδιος υποστήριξε την τη θέση του αυτή λέγοντας ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα παραμείνει αναιμική, ενώ η τεχνολογική καινοτομία θα αυξήσει την προσφορά.
Ο Filia προειδοποίησε επίσης ότι ο δανεισμός της Κίνας είναι μη βιώσιμος στα επίπεδα που έχει διαμορφωθεί και σημείωσε ότι το γουάν έχει μετακινηθεί στην πιο αδύναμη θέση του έναντι του δολαρίου από το 2011.
Και για να βάλει το κερασάκι στην τούρτα των κινδύνων, ο Filia τόνισε τις συνεχιζόμενες αντιξοότητες για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης