Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Αποθέματα και παγκόσμια ζήτηση οδηγούν την τιμή του πετρελαίου πάνω από τα 50 δολάρια το βαρέλι

tags :
Rabobank: Αποθέματα και παγκόσμια ζήτηση οδηγούν την τιμή του πετρελαίου πάνω από τα 50 δολάρια το βαρέλι
Ποιοι παράγοντες έχουν επιδράσει στην άνοδο της τιμής του πετρελαίου
Τα αποθέματα και η αυξημένη ζήτηση παγκοσμίως για πετρέλαιο, εκτόξευσαν την τιμή του Brent για πρώτη φορά από το Νοέμβριο του 2015 πάνω από τα 50 δολάρια ο βαρέλι, αναφέρει σε έκθεσή της η Ολλανδική τράπεζα Rabobank.
Λόγω προσφοράς και ζήτησης οι τιμές του πετρελαίου έχουν αναρριχηθεί σε υψηκότερα επίπεδα σε σχέση με τα πρόσφατα χαμηλά ετών.
Μια ισχυρότερη τιμή του πετρελαίου θα βελτιώσει τις προοπτικές τόσο για τις οικονομίες της Νορβηγίας και του Καναδά επιδρώντας και στην νομνισματική πολιτική.
Νωρίτερα τον Μάιο ο υπουργός πετρελαίου της Νοηγρίας φέρεται να δήλωσε ότι η παραγωγή πετρελαίου της χώρας του είχε μειωθεί σχεδόν κατά 40% σε 1,4 εκατ βαρέλια την ημέρα λόγω των επιθέσεων στις εγκαταστάσεις πετρελαίου της Νιγηρίας. 
Η πτώση αυτή είναι η χαμηλότερη για πάνω από 20 χρόνια.
Αυτή η είδηση ​​συμπίπτει με μια έκθεση από την Αρχή Ενέργειας επισημαίνοντας ότι η παραγωγή πετρελαίου από 7 μεγάλες εγκαταστάσεις των ΗΠΑ  αναμένεται να μειωθεί Επίσης υπάρχουν ανησυχίες ότι οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος θα συνεχίσουν να παρεμποδίζουν την παραγωγή πετρελαίου στη Βενεζουέλα.
Όλοι αυτοί οι παράγοντες αύξησαν τις τιμές του πετρελαίου.
Ακριβώς όπως οι φόβοι της υπερπροσφοράς πετρελαίου υποχωρούν, διεθνείς οργανισμοί αναθεωρούν προς τα άνω για το 2016  τις προβλέψεις της ζήτησης,
Η Ινδία μόνο αντιπροσωπεύει περίπου το 30% της παγκόσμιας αύξησης στο α΄ τρίμηνο του 2016 της ζήτησης για πετρέλαιο.
Η ινδική οικονομία αναπτύχθηκε 7,6% σε ετησιοποιημένη βάση στο α΄ τρίμηνο του 2016.
Παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Οικονομικών έχει προβλέψει ρυθμό ανάπτυξης μεταξύ 7% και 7,75% το τρέχον έτος, η WSJ δεν αποκλείει ακόμη και 8% ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ για την οικονομία των ινδιών

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης