Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Regling (ESM) αναζητάει κεφάλαια στο Κουβέιτ λόγω Ελλάδος - Η Αθήνα λαμβάνει ακόμη πολλά χρήματα από τον ESM

Ο Regling (ESM) αναζητάει κεφάλαια στο Κουβέιτ λόγω Ελλάδος - Η Αθήνα λαμβάνει ακόμη πολλά χρήματα από τον ESM
Τα δάνεια του ESM έχουν μακρά διάρκεια, οπότε πρέπει να τα αναχρηματοδοτούμε σε τακτική βάση για πολλά χρόνια ακόμη
Την ανάγκη αναχρηματοδότησης των δανείων που έχει παράσχει σε χώρες που είναι σε πρόγραμμα, όπως η Ελλάδα, τόνισε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων του Κουβέιτ, KUNA, ο επικεφαλής του ESM, Klaus Regling, εν όψει της τριήμερης επίσκεψής του στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, τη δεύτερη σε 18 μήνες, προκειμένου να αναζητήσει επενδύσεις στο ταμείο διάσωσης για τις χώρες της ζώνης του ευρώ.
Χαρακτηριστικά, ο Klaus Regling ανέφερε ότι «πρέπει να αναχρηματοδοτήσουμε τα δάνεια που έχουμε δώσει ως οικονομική βοήθεια σε χώρες σε πρόγραμμα τα τελευταία έξι χρόνια», για να προσθέσει ότι «υπάρχει μια χώρα που ακόμη λαμβάνει πολλά χρήματα από τον ESM, η Ελλάδα».
Παράλληλα, σημείωσε ότι τα δάνεια αυτά έχουν μακρά διάρκεια, «οπότε πρέπει να τα αναχρηματοδοτούμε σε τακτική βάση για πολλά χρόνια ακόμη« και ότι «θα συνεχίσουμε να εκδίδουμε ομόλογα της τάξης των 30-50 δισ. ευρώ ανά έτος, κάτι που εξηγεί γιατί πρέπει να διατηρούμε καλές σχέσεις με την επενδυτική κοινότητα».
O Klaus Regling δεν ανέφερε ποιες χώρες του Περσικού Κόλπου σκοπεύει να επισκεφθεί, ούτε το ποσό των επενδύσεών τους στον ESM, αν και σημείωσε ότι το ήμισυ των επενδυτών προέρχονται από την Ευρώπη και άλλα έθνη ανά τον κόσμο, περιλαμβανομένων αυτών του Περσικού Κόλπου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης