Τελευταία Νέα
Διεθνή

Corriere della Sera: Η Ευρώπη παρακολουθεί με απάθεια τη μετατόπιση του προσφυγικού προβλήματος στην Ιταλία

Corriere della Sera: Η Ευρώπη παρακολουθεί με απάθεια τη μετατόπιση του προσφυγικού προβλήματος στην Ιταλία
Σε επιστολή που έφτασε από τις Βρυξέλλες, ζητείται από την κυβέρνηση Renzi η δημιουργία νέων hotspot 
Μπορεί οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών να μειώθηκαν αισθητά στα ελληνικά νησιά όμως το πρόβλημα μετατοπίστηκε στην Ιταλία.
Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, 700 άνθρωποι πνίγηκαν τις τελευταίες τέσσερις ημέρες στα νερά της Μεσογείου στην προσπάθεια τους να φτάσουν στις ιταλικές ακτές.
Τους δραματικούς αριθμού επιβεβαιώνει και η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Carlota Sami.
Σύμφωνα με μαρτυρίες διασωθέντων, στο ναυάγιο της περασμένης Πέμπτης (27/5) έχασαν τη ζωή τους τετρακόσια άτομα ανάμεσά τους και σαράντα παιδιά.
Το πιο ανατριχιαστικό είναι ότι πεθαίνουν σχεδόν αποκλειστικά οι πιο φτωχοί, όσοι, δηλαδή, πληρώνουν λιγότερο τους δουλεμπόρους, αναγκάζονται να ταξιδέψουν στο αμπάρι και μένουν εγκλωβισμένοι, όταν το πλεούμενο ανατρέπεται.
Επείγει η εύρεση λύσης
«Οι αφίξεις στην Ελλάδα μειώθηκαν αισθητά, ενώ στην Ιταλία αυξάνονται διαρκώς.
Την περασμένη Πέμπτη στη Λέσβο και στην Χίο έφτασαν μόλις εκατόν τέσσερις μετανάστες, ενώ στην Κάτω Ιταλία δυο χιλιάδες επτακόσιοι σαράντα ένας», γράφει Corriere della Sera.
Είναι σαφές ότι οι ροές μεταναστών από την Λιβύη, στην φάση αυτή, αποτελούν το κύριο πρόβλημα για την Ευρώπη και επείγει, συνεπώς, να βρεθεί μια κάποια λύση.
Στο μεταξύ, ο ιταλικός τύπος αναφέρει ότι σε επιστολή που έφτασε από τις Βρυξέλλες, ζητείται από την κυβέρνηση Renzi η δημιουργία νέων hotspot και η δημιουργία «κινητών μονάδων» που να μπορούν να ταυτοποιούν πρόσφυγες και μετανάστες στα διάφορα λιμάνια της Σικελίας, Καλαβρίας και Απουλίας, αμέσως μετά την άφιξή τους.
Προς το παρόν, ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Angelino Alfano απαντά ότι «η Ευρώπη, απέχει, ακόμη, από την πρέπουσα αντιμετώπιση του προβλήματος».
«Στο μεταναστευτικό χρειάζεται μια σφαιρική αντιμετώπιση», προσθέτει ο Ιταλός πρωθυπουργός Matteo Renzi και κάνει γνωστό ότι σύντομα η Ρώμη θα υπογράψει τις πρώτες συμφωνίες οικονομικής συνεργασίας με αφρικανικές χώρες, με την ελπίδα να περιορισθούν οι ροές προσφύγων και μεταναστών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης