Τελευταία Νέα
Διεθνή

De Maiziere (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Η γερμανική κοινωνία έχει αποβλακωθεί και εγκληματεί εναντίων των προσφύγων

De Maiziere (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Η γερμανική κοινωνία έχει αποβλακωθεί και εγκληματεί εναντίων των προσφύγων
Από τον Ιανουάριο του 2016 καταγράφηκαν πάνω από 1.100 εγκληματικές πράξεις κατά προσφύγων οι 449 κατά κέντρων φιλοξενίας
Για «μερική αποβλάκωση της κοινωνίας» έκανε λόγο ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Thomas de Maiziere, αναφερόμενος στην αύξηση των εγκληματικών επιθέσεων κατά των προσφύγων, που φιλοξενούνται στη Γερμανία.
«Η κατάσταση επιδεινώθηκε περισσότερο τους πρώτους μήνες του 2016», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός, σε συνέντευξή του στον δημοσιογραφικό όμιλο Funke εκφράζοντας την ανησυχία του για το φαινόμενο.
Από τον Ιανουάριο, το υπουργείο έχει καταγράψει περισσότερες από 1.100 εγκληματικές πράξεις κατά προσφύγων, 449 κατά κέντρων φιλοξενίας και 654 κατά ανθρώπων εκτός των κέντρων.
Η προσφυγική κρίση «έδρασε ως επιταχυντής, διευκολύνοντας ορισμένους να πραγματοποιήσουν εγκληματικές πράξεις" εξήγησε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών.
Το 2015, στη Γερμανία καταγράφηκαν περί τις 1.000 επιθέσεις κατά κέντρων στέγασης προσφύγων, που αποδίδονται στην άκρα δεξιά. Πρόκειται για αύξηση κατά 427% - ανάλογη με την εισροή προσφύγων στη χώρα.
Από την αρχή του έτους, οι αφίξεις προσφύγων στη Γερμανία έχουν μειωθεί, λόγω του κλεισίματος των συνόρων κατά μήκος του βαλκανικού διαδρόμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης