Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Άλμα στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, μετά τις αμφιβολίες του ΔΝΤ για την ελάφρυνση του χρέους

FT: Άλμα στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, μετά τις αμφιβολίες του ΔΝΤ για την ελάφρυνση του χρέους
Η αβεβαιότητα σχετικά με τον βαθμό αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, που συμφωνήθηκε μόνον επί της αρχής και θα εξαρτάται από τις πολιτικές αποφάσεις που θα ληφθούν μετά το 2017, έχει ενταθεί
Οι αμφιβολίες σχετικά με τη βιωσιμότητα της τελευταίας συμφωνίας για το χρέος της Ελλάδας υφέρπουν, μετά την επιμονή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι εξακολουθεί να χρειάζεται εγγυήσεις σχετικά με τη μακροπρόθεσμη φερεγγυότητα της χώρας.
Σε λιγότερες από 36 ώρες μετά τη σύναψη της συμφωνίας, επισημαίνεται σε δημοσίευμα των «Financial Times», οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων έχουν σημειώσει άλμα άνω του 7%, σημειώνοντας αύξηση 28 μονάδων βάσης, στο 7,10%.
Οι αποδόσεις των 2ετών ελληνικών ομολόγων επίσης αυξήθηκαν κατά 57 μονάδες βάσης, στο 6,89% το πρωί της Πέμπτης.



Τα ομόλογα σημείωσαν ράλι και οι μετοχές ενισχύθηκαν στον απόηχο της συμφωνίας μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ και του ΔΝΤ στο Eurogroup της 24ης Μαΐου να προχωρήσουν σε ελάφρυνση του χρέους ύψους 248 δισ. ευρώ της Ελλάδας μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης, τον Ιούνιο του 2018.
Ένα μέρος της απόσυρσης κεφαλαίων από ομόλογα και μετοχές, σημειώνουν οι «Financial Times», πιθανόν να αντικατοπτρίζει κατοχύρωση κερδών.
Ωστόσο, η αβεβαιότητα που υπάρχει σχετικά με τον βαθμό αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, που συμφωνήθηκε μόνον επί της αρχής και θα εξαρτάται από τις πολιτικές αποφάσεις που θα ληφθούν μετά το 2017, έχει ενταθεί.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης