Διεθνή

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Πολλοί έπαινοι για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Πολλοί έπαινοι για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες
Η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται και στην εκκένωση της Ειδομένης από τους πρόσφυγες
Τα επαινετικά σχόλια που ακούστηκαν για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες μετά την υιοθέτηση από το ελληνικό κοινοβούλιο επιπλέον μεταρρυθμίσεων σχολιάζει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung».
Στο άρθρο, με τίτλο «Πολλοί έπαινοι για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες», επισημαίνεται ότι «όλοι οι υπουργοί επαίνεσαν τις μεταρρυθμίσεις που υιοθετήθηκαν μέχρι την Κυριακή από το ελληνικό κοινοβούλιο.
»Ο υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, δήλωσε πως οι ελληνικοί νόμοι που είναι γραμμένοι στα ελληνικά θα πρέπει να μεταφραστούν και να ελεγχθούν, ωστόσο δεν αναμένεται εδώ να υπάρξουν μεγάλες δυσκολίες».
Η ίδια εφημερίδα φιλοξενεί επίσης στην πρώτη της σελίδα σχόλια για την εκκένωση της Ειδομένης από τους πρόσφυγες.
«Η Ειδομένη εκκενώνεται και παρ' όλα αυτά το όνομα αυτού του χωριού δεν θα έπρεπε να ξεχαστεί γρήγορα.
»Στα σύνορα με την FYROM, ο εφιάλτης από τον οποίο βασανιζόταν η γερμανική κυβέρνηση στο προσφυγικό έπαιρνε σάρκα και οστά.
»Χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν στο κρύο και στη λάσπη σπρώχνοντας τους φράχτες της Ευρώπης και ζητώντας απελπισμένα να τους επιτραπεί η είσοδος.
»Αυτός ήταν ο εφιάλτης που έκανε το Βερολίνο και αργότερα τη Βιέννη να ανοίξουν τις πόρτες τους. Τέτοιες σκηνές δεν θα τις άντεχε η γερμανική κοινή γνώμη, πίστευαν. Όμως ήταν πλάνη.
»Αυτό που ακόμα λιγότερο μπορούσε να ανεχθεί η κοινή γνώμη ήταν οι εικόνες των ανοιχτών συνόρων, όπου οι πρόσφυγες κατέφθαναν κατά χιλιάδες ανεξέλεγκτα και χωρίς να έχουν καταγραφεί», επισημαίνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης