Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναλυτικά στοιχεία για το μοιραίο αεροσκάφος της Egypt Air ζήτησε από τις ελληνικές και γαλλικές αρχές η Αίγυπτος

Αναλυτικά στοιχεία για το μοιραίο αεροσκάφος της Egypt Air ζήτησε από τις ελληνικές και γαλλικές αρχές η Αίγυπτος
Η Αίγυπτος ζήτησε από τη Γαλλία στοιχεία για την παραμονή του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο Charles De Gaulle μέχρι και την έξοδό του από τον γαλλικό εναέριο χώρο
Τα κείμενα των συνομιλιών του κυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους της Egypt Air που κατέπεσε με 56 επιβάτες και 10 μέλη πληρώματος στη Μεσόγειο Θάλασσα βόρεια της Αλεξάνδρειας, με τον ελληνικό πύργο ελέγχου που πραγματοποίησε επαφή μαζί του, ζήτησε από τις ελληνικές αρχές ο γενικός εισαγγελέας της Αιγύπτου, Nabil Sadek.
Μάλιστα, ο Αιγύπτιος εισαγγελέας ζήτησε να εξετάσει τους αρμόδιους αξιωματούχους της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, στην προσπάθειά του να διακριβώσει αν ο πιλότος μετέδωσε σήμα κινδύνου.
Ο ίδιος ζήτησε από τον Γάλλο ομόλογό του να του παραδώσει στοιχεία για την παραμονή του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο Charles De Gaulle πριν την αναχώρησή του για την τελευταία πτήση του, μέχρι και την έξοδό του από τον γαλλικό εναέριο χώρο.
Σε δηλώσεις του μετά το αεροπορικό δυστύχημα, ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, είχε αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι με βάση την ιχνηλάτηση της πτήσης του αεροσκάφους από τα ελληνικά συστήματα ραντάρ, αυτό πραγματοποίησε απότομους ελιγμούς που το οδήγησαν να μειώσει γρήγορα το ύψος του στα 15 χιλ. πόδια, προτού εξαφανιστεί εντελώς το ίχνος του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης